Dette er maskinen for deg som spiller eller bruke svært krevende programmer, men husk hodetelefon eller ørepropper.

MSI GE65 Raider 9SF

Dette er maskinen for deg som spiller eller bruke svært krevende programmer, men husk hodetelefon eller ørepropper.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
8.8

“Kan jeg bruke den til å spille på?” er ikke det første spørsmålet som dukker opp når man ser denne nye bærbare fra MSI. Det sier seg nemlig selv. Store ventilasjonsåpninger på baksiden og den ene siden tyder på at maskinvaren er klar til å takle det meste, også de nyeste skytespillene. Dessuten gir navnet et hint. Antakelsen bekreftes da vi kjører en serie av testprogrammer på GE65 Raider 9SF. Sjelden har vi opplevd en bærbar pc som har blåst så mye varmluft. Luftstrømmen er nesten som fra en hårføner. Heldigvis blåser og bråker den ikke ikke som et lite jetfly hele tiden, men hodetelefoner anbefales hvis du har planer om å presse prosessor og skjermkort med et krevende spill.

Grunnen til det voldsomme behovet for kjøling var åpenbar da vi hadde gjennomført de tekniske testene av ytelsen: Både prosessor og skjermkort er ekstremt raske. Skjermkortet er et av de nyeste RTX-kortene fra Nvidia. Det kan etterligne lys- og skyggeeffekter på en virkelighetstro måte som får de nyeste spillene til å virke nesten fotorealistiske.

Heldigvis er skjermen i stand til å matche det gode skjermkortet. Den er sylskarp og nesten fri for reflekser – selv om du tar den med ut i dagslys. Den gode skjermen briljerer i spill med mye og rask action, der bevegelser gjengis flytende og naturlig som i en film, helt uten flimring og hakkete oppdateringer av bildet.

Også tastaturet fra danske SteelSeries er fra øverste hylle. Tastene har bakgrunnsbelysning i alle regnbuens farger og er gode til både spill og vanlig kontorarbeid. De har en motstand som føles riktig og gir generelt en mer behagelig skriveopplevelse enn vi er vant til fra tastaturer i bærbare maskiner. Maskinen er dessuten bred nok til at det har blitt plass til et eget talltastatur. Det er fint når man for eksempel skal legge inn tall i regneark.

På sidene finner vi rikelig med tilkoblingsmuligheter. Maskinen har faktisk kontakter for både HDMI og DisplayPort for tilkobling av eksterne skjermer. Dessuten har den en port for kablet nettverk, og det er ikke lenger en selvfølge.

Enda mindre vanlig er det at det er lys i USB-portene. Det viste seg å være en av de tingene man ikke vet at man har bruk for før man faktisk fikk det. Det er faktisk svært praktisk med lys i portene når man skal koble til utstyr i et halvmørkt rom.

MSI GE65 Raider 9SF er ingen lettvekter. Den tar stor plass på bordet, og vekten er høy. At den har en av de største strømforsyningene vi har sett til en bærbar pc, gjør ikke saken bedre. Det er med andre ord ikke  en pc man har lyst til å bære rundt på til daglig.


+ Ekstrem ytelse

+ God skjerm og godt tastatur

– Kraftig viftestøy

Konklusjon

Dette er maskinen for deg som spiller eller bruke svært krevende programmer, men husk hodetelefon eller ørepropper.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-9750H
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 2070, 8 GB
Minne (RAM)
16 gigabyte DDR4
Lagringsplass
512 GB SSD - (M.2) PCIe - NVM Express (NVMe) + 1 TB HDD SATA / 7200 rpm
Skjermstørrelse
15.6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
1 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 3.2 Gen 2
Nettverk
Bluetooth, 802.11ac, gigabit Ethernet
Mål
357.7 x 248 x 26.9 mm
Vekt
2.27 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
CPU Mark
14233
2D Mark
832
3D Mark
11101
Memory Mark
2816
Disk Mark
14804
Benchmark (høyest er best)
6267