MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro

En kraftig bærbar pc med høy ytelse, stor lagringsplass og mange tilkoblingsmuligheter, men det er også sider ved MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro som trekker ned.

av #Datamaskin #MSI
7.8

En kraftig i7-prosessor, 16 GB minne, to harddisker og et potent skjermkort. Det er ingenting å utsette på kraftreservene i Apache Pro fra MSI med modellnavnet GE72 7RD-052NE. Den 17 tommer store maskinen takler alle prøvelser vi utsetter den for, uten protester. Den er til og med stille som graven når vi for eksempel ser film og bruker den til kontorarbeid.

Kjøleviften aktiveres først når vi slår den på manuelt eller presser maskinen med oppgaver som videoredigering eller spill, og da er det slutt på roen. Til tross for det høye støynivået klarer ikke kjøleviften å holde temperaturen i sjakk, og det blir raskt varmt der venstrehånden hviler naturlig på maskinen.

Ergonomien kunne også vært bedre. Bortsett fra svette håndflater på grunn av varmen, er det nemlig en belastning for håndleddene å jobbe med maskinen i lengre tid av gangen. Det er halvannen centimeter fra bordplaten og opp til tastaturet, og det gir en anstrengt arbeidsstilling. Da hjelper det dessverre lite at både tastatur og berøringsfølsom mus reagerer svært godt på tasting og trykk.

Mens det finnes mengder av muskler og over 1 TB lagringsplass i form av både en SSD og en vanlig snurredisk, kunne skjermen vært bedre.

De 17 tommene viser bare Full HD-oppløsning, 1920 x 1080 piksler, og det er i underkant for en maskin i denne prisklassen. Bildekvaliteten er synlig dårligere enn på konkurrerende modeller til samme pris, og vi savner både skarphet og lysstyrke. Detaljer i mørke områder blir borte i vanlig dagslys på et kontor, også når vi øker lysstyrken maksimalt.

Det er imidlertid mulig å koble til en ekstern skjerm. Du får nemlig et stort utvalg av porter som HDMI og Mini DisplayPort. I tillegg kan du koble til en rekke enheter med flere typer USB eller den integrerte kortleseren.

Maskinen fås kjøpt her:

www.proshop.no

 

+ Kraftig maskin
+ Stor lagringsplass
+ Gode tilkoblingsmuligheter

– Skuffende skjerm

Konklusjon

En svært kraftig bærbar pc med lagringsplass for både filmer og feriebilder, men skjermen skuffer.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Core i7-7700 2,8 GHz
Skjermkort
GeForce GTX 1050 4GB
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
256 GB (SSD) og 1 TB (HDD)
Skjermstørrelse
17,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
1 x USB C, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Tilkoblinger
Bluetooth, Kortleser, HDMI, Mini DisplayPort og lydutgang
Nettverk
802.11ac, Ethernet
Mål
41,99 cm x 28,78 cm x 3,2 cm
Vekt
2,9 kg
Batteritid
Ca. 3 timer (nettsurfing), ca. 2 timer (videoavspilling)
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
Annet
Optisk stasjon
Benchmark (høyest er best)
3938,7