Der er kun strømstik og HDMI-port på venstre side – ingen USB-porte.

MSI GF65 Thin 10UE

Her får du en lynrask pc til en pris som faktisk er lavere enn for konkurrenter i samme klasse.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
9.1

Prisen for den kraftige, bærbare MSI-maskinen GF65 Thin virker kanskje litt stiv, men så får du også noe av det beste innen elektronikk som fås for penger nå i begynnelsen på 2021.

Prosessoren er blant de raskeste vi har testet, og skjermkortet er overlegen så å si alt annet innen bærbart utstyr. Du kan spille og kjøre nær sagt hva som helst på denne maskinen, og da virker plutselig ikke prisen så spinnvill.

Skjermen er i nesten samme klasse som innmaten. Den gir et lyssterkt og flott bilde som oppdateres lynraskt. Skjermen er ikke berøringsfølsom, men den matte overflaten er nesten helt fri for reflekser.

De potente komponentene utvikler en del varme, og de er pakket inn i et forholdsvis slankt kabinett. I praksis betyr det at du må avfinne deg med en del viftestøy når GF65 Thin skal kvitte seg med overskuddsvarmen. Derfor finnes det også en rekke med ventilasjonsåpninger på venstre side av maskinen, der også strømmen også kobles til. Dermed er det ikke plass til USB-porter på den siden. Det hadde vært fint med litt mer fleksibilitet med tanke på hvordan man setter opp ekstrautustyret til pc-en.

Tastaturet har en god og rød bakgrunnsbelysning, men tasterne kunne vært bedre. De er svært glatte og har minimal vandring, slik at det er vanskelig å få god føling med tastene når man skriver. Maskinen har heller ikke noe eget talltastatur eller andre spesialtaster til å supplere det vanlige utvalget av tall-, bokstav- og funksjonstaster.

Batteriet holdt maskinen i gang gjennom en hel åtte timers arbeidsdag. Det er ikke noen overveldende prestasjon, men maskinen er nok også for tung til at man orker å bære rundt på den til daglig. Den gjør seg best med en fast plassering på skrivebordet med en stikkontakt innen betryggende rekkevidde.

Den modellen vi har testet, er forholdsvis dyr. Det er fordi den er konfigurert med både en avansert prosessor og et ekstremt raskt skjermkort. Senker du kravene noe, får du en litt langsommere utgave av GF65 Thin til en langt mer spiselig pris.


+ Svært rask

+ God skjerm

– Tastaturet er ikke på høyde med resten

Konklusjon

Her får du en lynrask pc til en pris som faktisk er lavere enn for konkurrenter i samme klasse.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-10750H, 2,6 GHz
Skjermkort
GeForce RTX3060, 6 GB
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer – 144 Hz
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB-C, 2 x USB-A
Tilkoblinger
HDMI, kabelnettverk
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,9 x 25,4 x 2,17 cm
Vekt
1,86 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13156
2D Mark
438
3D Mark
13073
Memory Mark
3352
Disk Mark
16356
Benchmark (høyest er best)
4366