Tastaturet er lyser rødt, så du kan se tasterne i mørke.

MSI GF75 Thin 10SCSR

GF75 Thin 10SCSR er en svært kraftig pc som takler alle programmer du kan finne på å kjøre.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
8.8

MSI GF75 er en rask og relativt kompakt bærbar pc.

Spesielt prosessoren er verdt å legge merke til. Den er fra den nyeste generasjonen av Intel i7-prosessorer, og det er både målbart og merkbart. Selv hverdagsoppgaver som å bla gjennom innholdet på en nettside, er betydelig mer smidig og friksjonsfritt enn på de fleste andre maskiner.

MSI kaller selv GF75 for Thin (tynn). Om man er enig i det, kommer an på hva man sammenligner den med. Den er nemlig ikke blant de slankeste på markedet.

Prosessor og skjermkort er avhengig av effektiv kjøling. For å få til det er både bunnen og sidene utstyrt med ventilasjonsåpninger. Maskinen gir også en del viftestøy når man utsetter den for krevende oppgaver, og særlig når man belaster skjermkortet. Heldigvis er den utstyrt med programmet MSI Dragon Center. Det sørger for å finne den rette balansen mellom høy ytelse på den side, med viftestøyen og strømforbruket som følger med, og lavere ytelse, mindre støy og bedre batteritid på den andre. Det er også lett å tilpasse innstillingene i Dragon Center, slik at ytelsen for eksempel stilles på maks når du åpner visse programmer.

Skjermen er på hele 17,3 tommer og leverer et godt og lyssterkt bilde. Den matte overflaten sørger for at du slipper gjenskinn fra sollys eller sterke lamper.

Det er gode tilkoblingsmuligheter på begge sider av maskinen. Du finner blant annet en port for kablet nettverk og en HDMI-port – begge i full størrelse.

Tastene har noe lengre vandring enn på mange andre bærbare pc-er. Det gir en bedre skriveopplevelse, og vi fikk færre tastefeil fordi man har en klar følelse av når tasten er trykket helt ned. Tastene er bakgrunnsbelyst, slik at det er lett å se dem i mørket.

Det er god plass både under og over tastaturet, så det er litt ergerlig at ikke MSI har utnyttet den til å installere et sett med gode høyttalere og en fingeravtrykksleser.

Pekeplaten kunne også vært bedre. De to museknappene er integrert i platen, slik at man må trykke på nederste del av platen for å aktivere dem. Dessverre er de litt trege, og man blir sliten i fingrene hvis man bruker dem mye. En god ekstern mus anbefales.

GF75 er et godt valg for deg som har behov for litt ekstra regnekraft, og som kanskje liker å spille på pc-en. Prisen virker imidlertid litt høy med tanke på kompromissene produsenten har inngått, men ytelsen kan måle seg med maskiner som er flere tusen kroner dyrere.


+ Rask prosessor

+ Godt tastatur

– Kan gi en del støy

Konklusjon

GF75 Thin 10SCSR er en svært kraftig pc som takler alle programmer du kan finne på å kjøre.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-10750H
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX1650Ti, 4 GB GDDR6
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
512 GB SSD, M.2
Skjermstørrelse
17,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
1 x USB C USB 3.2 Gen1, 3 x USB A USB 3.2 Gen1
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
397 x 260 x 23,1 mm
Vekt
2,2 kg
Batteritid
Opptil 7 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
13251
2D Mark
403
3D Mark
9346
Memory Mark
3357
Disk Mark
17036
Benchmark (høyest er best)
4108