Maskinen er holdt helt i rødt og svart.

MSI GL63 8SE

MSI GL63 er en rask pc som takler de aller fleste oppgaver.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
9.0

Når folk spør oss om hvilken bærbar pc de bør kjøpe, svarer vi gjerne med spørsmålet: «Hva skal du bruke den til?».

Nesten uansett hva du svarer på det spørsmålet er MSI GL63 8SE et godt forslag. Den er overkvalifisert for det meste. Derimot er den i tyngste laget hvis du først og fremst er ute etter en pc som skal være med på tur.

Den passer best hvis den kan ha en fast plass på skrivebordet. Der takler den til gjengjeld nesten alt du kan finne på å utsette den for.

Særlig prosessoren og SSD-lagringen gir et positivt inntrykk og bidrar til å gjøre maskinen til et kraftverk av en pc. Dette er en maskin som kjører selv de nyeste spillene uten problemer.

De kraftige komponentene den består av, avgir imidlertid en del varme. For å bli kvitt den er det plassert ventilasjonsåpninger på hver side, slik at kjøleviftene kan kvitte seg med overskuddsvarmen. De avgir riktignok en del støy når maskinen presses, men undersiden blir ikke varm, og det er en god ting.

På sidene finnes det et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter. Her er det både kontakt for kablet nettverk (det er ikke lenger en selvfølge) og en SD-kortleser i full størrelse. Du får også en HDMI-port, slik at det er lett å koble til en ekstern skjerm.

Tastaturet er produsert i samarbeid med SteelSeries, som nok er mest kjent for spillutstyr, og er av usedvanlig god kvalitet til å sitte i en bærbar pc. Tastene har en behagelig motstand, og de gummiaktige tastene er nesten lydløse. Tastene har rød bakgrunnsbelysning som gjør dem lette å se, også i et mørkt rom.

Den matte skjermoverflaten er nesten helt fri for gjenskinn fra lamper eller sollys. Derimot er ikke skjermen spesielt lyssterk, og det kan være vanskelig å se detaljer i bildet i omgivelser med kraftig lys.

MSI-maskinen er utstyrt med et program kalt MSI Dragon Center. Fra dette kan du sette opp mange av maskinens innstillinger, fra fargebalansen på skjermen til når kjøleviftene skal starte. Det er også her du får maskinen til å tilbakestille seg selv ved å installere en avbildning av maskinens opprinnelige oppsett og programmer.


+ Rask

+ Godt innstillingsprogram

+ Mange innstillinger

–  Litt lyssvak skærm

 

Konklusjon

MSI GL63 er en rask pc som takler de aller fleste oppgaver.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-8750H, 2,2 GHz
Skjermkort
GeForce RTX 2060
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
512 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3 x USB 3.1, 1 x USB C 3.1
Tilkoblinger
HDMI, nettverk (ethernet)
Nettverk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mål
38,3 x 26 x 3 cm
Vekt
2,3 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
11369
2D Mark
721
3D Mark
4171
Memory Mark
2173
Disk Mark
15094
Benchmark (høyest er best)
4743