MSI GS73VR

MSI GS73VR 7RF-215NE Stealth Pro

MSI GS73VR er en svært rask bærbar pc, men prisen er høy.

av #Datamaskin #MSI
8.9

MSI legger ikke skjul på at deres nye, bærbare pc er beregnet på spill. Et klistremerke på fronten fremhever de høye spesifikasjonene, og tastene lyser opp i alle regnbuens farger. Produsenten har kort sagt tatt den helt ut med GS73VR.

Det fargesprakende tastaturet er utviklet i samarbeid med tilbehørsprodusenten SteelSeries, og tastene ligger en klasse over det man normalt finner på bærbare maskiner. De gir behagelig etter når man trykker på dem, og de egner seg perfekt til spill, men faktisk også til tekstbehandling.

Også de øvrige komponentene i maskinen er hentet fra øverste hylle. Du får både en kraftig prosessor, vanvittig raskt minne og en av verdens raskeste SSDer. Totalt sett gir dette en overbevisende spillopplevelse. Selv i de nyeste skytespillene glir skjermbildet fullstendig uten hakking, takket være det gode (og dyre) skjermkortet. Likevel kan du ikke regne med å kunne utnytte den svært høye skjermoppløsningen samtidig som detaljene i spillet er satt på høyeste nivå. Skjermoppløsningen er nemlig i Ultra HD, og det krever sitt av maskinvaren – også når man ikke spiller.

Støyende kjølevifte

Det eneste tegnet på at maskinen belastes nevneverdig under krevende oppgaver, er den ganske høylytte kjøleviften som transporterer varmen fra prosessoren og skjermkortet ut av kabinettet. Derfor er det også en smart detalj at det finnes en knapp med et girskift-symbol på tastaturet. Når du trykker på det, vises en snarveismeny der du kan endre ytelsen slik at den passer til oppgavene. Dermed kan du både redusere støyen og forlenge batteritiden i situasjoner der du kan gi avkall på noe av den høye ytelsen – for eksempel når du driver med tekstbehandling.

Skjermen er stor og har en høyst anstendig oppdateringsfrekvens. Det er lite gjenskinn fra den matte overflaten, men svarte piksler på skjermen virker litt grå. Kontrasten kunne altså vært bedre.

Prisen er det klart største minuset ved MSI-maskinen. Man må virkelig ha behov for alle de digitale hestekreftene for å kunne rettferdiggjøre kostnaden.

 

Laveste pris finner du på:

www.prisjakt.no

 

+ Svært rask

+ Godt tastatur

– Veldig dyr

Konklusjon

En suveren spill-pc i riktig størrelse, men smaker det, så koster det.

Spesifikasjoner

Merke
MSI