Tastaturet er godt belyst, så det er nemt at aflæse tasterne.

MSI Katana GF66 11UE-088NEU

Med MSI Katana GF66 får du en rask datamaskin for pengene, men du må leve med litt viftestøy.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
8.7

Katana GF66 er en kraftig bærbar pc fra MSI. Her får du en datamaskin som er raskere enn du egentlig kan forvente i denne prisklassen.

Datamaskinens ytelse er nemlig på nivå med maskiner vi har testet som koster et par tusen mer. Du får en rask prosessor fra Intels nyeste generasjon og et godt grafikkort i Katana GF66.

Denne typen betyr ofte et stort behov for kjølende vifter, og datamaskinen avgir da også en susende lyd – selv når den ikke belastes med annet enn Windows og en nettleser. Da vi undersøkte datamaskinen ved å kjøre benchmark-programmet vårt, som presser datamaskinen litt ekstra, steg lydnivået enda mer. Overskuddsvarmen ledes ut gjennom kjøleribber i bunnen, på baksiden og på den ene siden, så det er ingen problemer med at datamaskinen overopphetes.

Katana GF66 er en god datamaskin til både vanlig kontorarbeid og spilling. Dette skyldes spesielt tastaturet. Tastene er bedre enn på de fleste andre bærbare datamaskiner, og på høyre side er det også plass til et numerisk tastatur – men med taster som er en del smalere enn de øvrige tastene du finner på tastaturet.

Katana er egentlig navnet på en elegant, japansk sverdtype, men Katana GF66 er verken slank eller fremstilt i metall. Den er tvert imot halvtykk og hovedsakelig laget av plast. På siden er datamaskinen utstyrt med både kabelnettverk og HDMI-port i full størrelse. Med fire USB-porter på hver side har du alle de tilkoblingsmulighetene som du trenger.

Skjermen har et utmerket bilde i Full HD-oppløsning, og overflaten er matt og uten gjenskinn. Den matte overflaten skyldes at den ikke er berøringsfølsom, men det ville heller ikke gitt spesielt mye mening på denne typen datamaskin.


+ Rask prosessor og grafikkort

+ Gode tilkoblinger

– Noe viftestøy

Conclusion

Med MSI Katana GF66 får du en rask datamaskin for pengene, men du må leve med litt viftestøy.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar PC
Prosessor
Intel Core i7-11800H, 2,3 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 3060
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
3 x USB-A, 1 x USB-C
Tilkoblinger
HDMI, høretelefon, kabelnettverk (Ethernet RJ45)
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,9 x 25,9 x 2,2 cm
Vekt
1,9 kg
Batteritid
Cirka 4 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
19276
2D Mark
384
3D Mark
17116
Memory Mark
2638
Disk Mark
13420
Benchmark (høyest er best)
4054