Det belyste tastatur slipper en del lys ud ved siden af tasterne.

MSI Modern 14 B11SBU

MSI Modern 14 er en vellykket og lett bærbar pc. Det finnes kraft nok til tunge oppgaver samt et godt utvalg av tilkoblinger.

av Henrik Ræder Clausen #Datamaskin #MSI
8.4

Modern 14 er en vellykket bærbar pc i lettvektsklassen. Den har god kraft til tunge oppgaver, og grafikkortet er raskt nok til lettere 3D-spill. Kraften sender imidlertid også prisen
i været.

Intel Core i7 er en ganske kraftig prosessor, og det gir gode testresultater. Datamaskinens SSD-stasjon imponerer med en lesehastighet på over 2500 megabyte/sekund, men den høye ytelsen kan også høres: Når datamaskinen kjører tunge oppgaver, går vifta igang med en del støy.

Grafikkortet er av Iris-typen og gir utmerket 3D-ytelse. Det gjør datamaskinen brukbar til mange spill, men det får også strømforbruket til å stige markant slik at vifta starter og batteriet lades ut ganske raskt. Av hensyn til ytelsen bør datamaskinen være koblet til laderen når du spiller spill.

Det innebygde batteriet kan holde i opptil åtte timer – med strek under «opptil». Løftet holder riktignok når du leser e-bøker, men jobber du aktivt med tekst eller tall, holder batteriet litt i underkant av fire timer. Ser du film i fullskjerm, faller det til 2–3 timer, og ved full belastning ned til 90 minutter. Skjermen slår ingen rekorder med en oppløsning på 1920 x 1080, og lysstyrken kan ikke settes like høyt som på andre datamaskiner. Til gjengjeld er fargebalansen behagelig nøytral, og gjengivelsen av nyanser er god.

Tastaturet er utmerket å skrive på, og som en ekstra bonus er det også lys i det. Nesten alle tastene har en fornuftig størrelse, og det gir en herlig mekanisk følelse når tastene trykkes helt ned.

Du kan koble til en større ekstern skjerm via HDMI- eller USB-C-utgangene. I tillegg til disse, er det to USB 3.2-porter, uttak for hodetelefoner og en kortleser for microSD-kort. De innebygde høyttalerne gir fin lyd uten gjenklang fra kabinettet eller andre akustiske forstyrrelser.


+ Høy ytelse
+ Godt grafikkort
– Støy under belastning

Conclusion

MSI Modern 14 er en vellykket og lett bærbar pc. Det finnes kraft nok til tunge oppgaver samt et godt utvalg av tilkoblinger.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Prosessor
Intel Core i7 119507 2,9 Ghz
Skjermkort
Intel IRIS Xe
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
USB-A (2), USB-C (19
Nettverk
WiFi 6
Mål
31,9 x 21,9 x 1,7 cm
Vekt
1,4 kg
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
13650,0
2D Mark
341,3
3D Mark
3039,0
Memory Mark
2703,8
Disk Mark
17783,8
Benchmark (høyest er best)
3376,2