Tasterne i Modern 15 er godt belyst.

MSI Modern 15 A10RAS-065NE

MSI Modern 15 gir god ytelse for pengene. Den er lett å ta med på tur, og den ser bra ut med de hvite tastene på svart bunn.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
7.8

MSI Modern 15 er en pc av den typen som ser dyrere ut enn den er. Tastaturet er senket litt ned, og de lyse tastene på den mørke bakgrunnen gir et godt førsteinntrykk.

Spesifikasjonene og ytelsen lever ikke helt opp til førsteinntrykket. Ytelsen er ganske gjennomsnittlig, og det er merkbart hvis du har mange programmer åpne samtidig i tillegg til mange faner i Chrome-leseren. Skjermkortet orker ikke de mest krevende spillene, og det er åpenbart at maskinen egner seg best for vanlige arbeidsoppgaver med kontorprogrammer og lignende.

På den annen side er ikke prisen avskrekkende. Modellen har faktisk godt samsvar mellom pris og ytelse, selv om vi nok foretrekker den litt raskere Lenovo IdeaPad Flex 5 i denne prisklassen. Testen av den kan du lese her. Hvis du foretrekker en litt større skjerm, er likevel ikke Modern 15 noe dårlig valg.

Det er en slank og lett pc, og den gir et solid inntrykk. Det er spesielt skjermen som bidrar til den slanke formen. Den har ikke berøringsfunksjon, men til gjengjeld gir den matte overflaten nesten ikke gjenskinn fra solen eller andre skarpe lyskilder.

Tastaturet er derimot ingen stor opplevelse. Vandringen til tastene er svært kort, og responsen i dem er nesten ikke-eksisterende. Derimot ser det fint ut med den kraftige hvite bakgrunnsbelysningen, og bokstavene er store og tydelige. Det er et tastatur du vil sette pris hvis du skriver med to pegefingre. Bruker du alle fingrene når du skriver, bør du se deg om etter noe annet, eller eventuelt bruke et eksternt tastatur.

Maskinens formgivning gjør også at komponentene i den er svært tettpakket. Det har betydning for varmeavledingen, og særlig bunnplaten, der overskuddsvarmen føres ut gjennom mengder av små hull, blir varm. Det er altså ikke en pc du sitter med i fanget i lengre tid om gangen.


+ Fint belyste taster med store bokstaver

+ Godt samsvar mellom pris og ytelse

– Bunnplaten blir varm.

 

 

Konklusjon

MSI Modern 15 gir god ytelse for pengene. Den er lett å ta med på tur, og den ser bra ut med de hvite tastene på svart bunn.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-10210U, 1,6 GHz
Skjermkort
GeForce MX330
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
512 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.2, 1 x USB C 3.2
Tilkoblinger
HDMI, Hodetelefonutgang, Mikrofoninngang
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
35,7 x 23,4 x 1,6 cm
Vekt
1,6 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
CPU Mark
6745
2D Mark
252
3D Mark
2945
Memory Mark
2199
Disk Mark
11056
Benchmark (høyest er best)
2417