Det er en let og handy computer, selv om skærmen er på over 15 tommer.

MSI Prestige 15 A12UC

Her får du en rask prosessor og en suveren SSD-disk i en lett pc som klarer det meste du utsetter den for.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
8.4

Prestige 15 er en god, klassisk bærbar pc med et litt anonymt utseende.

Det er ikke akkurat en billig datamaskin, men du får altså mye for pengene, blant annet en av Intels beste prosessorer og en av de raskeste SSD-­diskene som noen gang har sittet i en bærbar pc. Vi målte disken til å være blant de 1 prosent raskeste av alle diskene som er testet med det omfattende testprogrammet vårt.

Og det er altså ikke bare en tørr og kjedelig måling, for de raske komponentene merkes også i praksis når du bruker datamaskinen: Windows 11 og alle dataprogrammene starter ekstremt raskt. 

Selv om datamaskinen kanskje ser ut som noe som hører hjemme på et kontor, kan du også spille på den. Det er et utmerket grafikkort fra Nvidia som får selv de nyeste skytespillene til å ta seg godt ut. Skjermen har bare Full HD-oppløsning, og det reduserer også arbeidsbelastningen på grafikkortet siden det ikke er flere piksler som må oppdateres løpende når du spiller dataspill.

Det kunne godt ha vært litt bedre lysstyrke og kontrast i skjermen. Det kan være vanskelig å lese på skjermen hvis du sitter i sterkt dagslys. Til gjengjeld har skjermen en helt matt overflate, så du slipper i det minste gjenskinn fra solen.

Kjølingen er litt støyende når prosessoren går for fullt, og utblåsingen av overskuddsvarmen kunne vært bedre gjennomtenkt. Når pc-en belastes, blåses det varm luft opp mot underkanten av skjermen, så området over tastaturet og den nederste delen av skjermen blir veldig varmt. Det virker ikke bra for datamaskinen i det lange løp. Vi var godt fornøyde med tastaturet i de to ukene vi brukte det daglig. Uansett om du skriver med ti fingre eller hamrer løs på tastene med to pekefingre, gir tastene fin respons slik at du fint kan merke at de trykkes helt ned. 

Vi ble litt irriterte over at det bare sitter én Fn-tast på høyre side. Det er den tasten som gir tilgang til alternative tastefunksjoner, f.eks. den øverste raden med funksjonstaster, som også fungerer som multimedietaster til blant annet å styre musikkavspilling på datamaskinen. Den svært smale Fn-tasten er altfor vanskelig å nå og treffe korrekt når du har plassert fingrene på de andre tastene.

Datamaskinen er lett med tanke på at skjermen er på over 15 tommer. Den er bare litt over halvannen centimeter tykk, og det er bare blitt plass til noen få tilkoblinger på sidene. Strømmen leveres til datamaskinen via en USB-C-kontakt, men det er bare én port til lading på venstre side, så du må alltid ha kabelen hengende på samme side uansett hvor stikkontakten er i forhold til datamaskinen.


+ Kjapp prosessor og SSD-disk

+ Lett til tross for en stor skjerm

– Fn-tasten er dårlig plassert

Conclusion

Her får du en rask prosessor og en suveren SSD-disk i en lett pc som klarer det meste du utsetter den for.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Prosessor
Intel Core i7-1280P
Skjermkort
GeForce RTX 3050, 4 GB GDDR6
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
15,6"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C (Thunderbolt 4), 2 x USB A
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,7 x 23,4 x 1,7 cm
Vekt
1,65 kg
Operativsystem
Windows 11 Home, 64 bit
CPU Mark
25742
2D Mark
441
3D Mark
9026
Memory Mark
2932
Disk Mark
50068
Benchmark (høyest er best)
4717