Den bærbare MSI-maskinen er slett ikke dårlig, men prisen burde vært lavere.

MSI Prestige PS42 8RB

Litt for mange skjønnhetsfeil skjemmer den dyreste maskinen i testen, men det er ingenting å utsette på ytelsen.

av #Datamaskin #MSI
8.2

Til en pris på over ti tusen kroner er ikke MSI Prestige PS42 en utpreget billig pc. Likevel etterlater den et litt billig inntrykk etter en ukes tid på testbenken. Kabinettet gir ganske mye etter hvis man trykker på midten av maskinen. Det er neppe noen fare for at noe blir ødelagt, men det er åpenbart at produsenten ikke har valgt de beste materialene. Nettopp materialvalget bidrar imidlertid også til maskinen er ganske lett, og dermed lett å frakte. Det ser selvfølgelig en fordel.

Skjermen er den enkeltkomponenten MSI har brukt mest ressurser på. Den er slank og har en syltynn ramme. Skjermbildet er skarpt og fint, og den matte overflaten setter effektivt stopper for lysreflekser. En ulempe med den smale rammen er likevel at MSI har sett seg nødt til å plassere nettkameraet under skjermen. Det er en lite smigrende kameravinkel for de aller fleste, og lite heldig når folk ser deg i videosamtaler, for eksempel i Skype.

PS42 er utstyrt med et skjermkort som er noe bedre enn den vanlige Intel-brikken som gjerne brukes i rimelige bærbare. Kortet stammer fra Nvidia og gjør det mulig å spille 3D-spill – så lenge du ikke velger for høy oppløsning i de nyeste skytespillene.

I kraftig belysning er det vanskelig å tyde bokstavene på tastene. De er trykt med lys farge på de sølvfarget bunn, og det gjør det veldig vanskelig å se bokstavene hvis lyset faller skrått på tastaturet. Det er likevel ikke noe større problem hvis du skriver uten å se på tastene. Pekeplaten har innebygd fingeravtrykksleser. Den har ingen problemer med å lese av fingeravtrykket, men det kan være vanskelig å unngå å flytte musepekeren når fingeravtrykket skal avleses.


+ God skjerm

– Uheldig plassering av nettkamera

– Virker ikke særlig robust


Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Litt for mange skjønnhetsfeil skjemmer den dyreste maskinen i testen, men det er ingenting å utsette på ytelsen.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Skjermkort
Nvidia GeForce MX150
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte SSD, PCI-E
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Mål
32,2 x 22,3 x 1,7 cm
Vekt
1,19 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8256,6
2D Mark
662,3
3D Mark
2235,9
Memory Mark
2071,9
Disk Mark
13062,1
Benchmark (høyest er best)
3912