Skærmens underkant stikker ud og løfter tastaturet lidt.1

MSI Summit E14 Flip Evo – A13MT

MSI Summit E14 Flip Evo er på mange måter en utmerket kontordatamaskin, men den er også veldig dyr.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
8.3

MSI E14 Flip er en smart, liten bærbar pc som er lynrask til kontorarbeid i Windows og har mange smarte funksjoner. Men prisen kunne godt ha vært en del lavere.

Til den høye prisen forventer vi at datamaskinens ytelse er høyere enn den vi får her. Grafikken håndteres for eksempel av prosessoren i stedet for en egen grafikkbrikke, slik at beregningen av 3D-grafikken er ganske treg. Den innebygde SSD-disken setter derimot rekorden som det raskeste vi har testet på en bærbar pc. Det blir rett og slett ikke mye raskere enn dette akkurat nå. Resten av de indre komponentene er litt bedre enn gjennomsnittet i sine respektive kategorier. Hvis du klarer deg med en litt tregere prosessor, kan du kjøpe en modell av Summit E14 Flip Evo, som er opptil 30 prosent rimeligere. Det vil nok være et bedre alternativ for de fleste enn den dyre versjonen vi har testet.

Som ordet «Flip» i navnet antyder, kan skjermen brettes helt over på baksiden av datamaskinen. Et par solide hengsler sørger for at denne operasjonen skjer uten problemer. Når skjermen brukes på vanlig måte sammen med tastaturet, løfter den nedre kanten bunnen av datamaskinen, noe som gir deg en mer skråstilt skrivestilling og et mer effektivt varmeutslipp under datamaskinen. Det er godt tenkt!

Summit E14 Flip Evo har et utmerket tastatur. Tastene har litt plass å bevege seg på, og tegnene er godt opplyst av et hvitt lys nedenfra. Høyttalerne gir en flott, romlig lyd, og det blir ekstra imponerende når du tar i betraktning hvor lite plass som faktisk er tilgjengelig i det kompakte datakabinettet. Godt nettkamera. Du får et utmerket utvalg av tilkoblinger, og datamaskinen lades via en USB-C-port på den ene siden. Dessverre er det ingen tilsvarende port på den andre siden, så du kan ikke selv velge hvilken side du vil koble til den lille og lette strømforsyningen. Når batteriet er ladet, kan MSI-datamaskinen brukes i over åtte timer.

Skjermen har et flott bilde, og det er overraskende lite gjenskinn med tanke på at skjermen er berøringsfølsom. Forholdet mellom bredde og høyde er 16:10, og den relativt høye skjermen egner seg godt til arbeid med nettsider og tekstdokumenter. Over skjermen sitter det et nettkamera som er betydelig bedre enn gjennomsnittet for innebygde kameraer i bærbare pc-er. Kameraet gir et balansert og godt opplyst bilde under de fleste forhold. Som en ekstra bonus sitter det en liten skyveknapp på siden av datamaskinen som du kan bruke til å slå av kameraet raskt.  Når du bruker knappen, dukker det opp et lite ikon på skjermen for å vise om kameraet er på eller av.


+ Rekordrask SSD-disk

+ Enestående skjerm

– Ytelsen lever ikke opp til prisen

Conclusion

MSI Summit E14 Flip Evo er på mange måter en utmerket kontordatamaskin, men den er også veldig dyr.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-1360P
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB
Skjermstørrelse
14"
Skjermoppløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 1 x USB-A
Tilkoblinger
HDMI, microSD
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
31,4 x 22,75 x 1,79 cm
Vekt
1,6 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
21131 (84)
2D Mark
434 (40)
3D Mark
3154 (35)
Memory Mark
3006 (71)
Disk Mark
43354 (99)
Benchmark (høyest er best)
4263 (50)