Du kan selv indstille lyset i tastaturet.

Razer Blade 14 – RZ09-0370

Razer Blade 14 er en suveren bærbar PC der det kun er tastaturet som ikke lever opp til den høye prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Razer
8.7

Razer Blade 14 er en bærbar pc av meget høy klasse, og det gjenspeiler dessverre også prislappen.

Raske bærbare pc-er er ofte store og klumpete fordi de kraftige prosessorene utvikler mye varme og trenger plass til å lede varmen vekk, men Blade 14 er forholdsvis slank. Til gjengjeld er den ikke spesielt lett.

Det er vanskelig å sette fingeren på noe ved ytelsen til denne PC-en i matt sort. Både prosessoren og SSD-en er blant de raskeste du kan kjøpe akkurat nå, og det var faktisk ingen av pcens indre komponenter som klarte seg dårlig i våre målinger.

Nettkameraet støtter Windows Hello. Det betyr at du bare kan sette deg foran pc-en for å bli automatisk logget på Windows. Det fungerer problemfritt og det er fint å slippe å skrive inn passord eller skanne fingeravtrykk. Det er heller ikke innebygd noen fingeravtrykkleser.

PC-en står svært godt på bordet takket være et par brede gummilister som er montert på undersiden. De løfter også bunnen et lite stykke over underlaget slik at varmen lettere slipper ut. Viftene i bunnen jobber hardt når datamaskinen blir belastet og de bråker en del. Men de gjør en god jobb, for bunnen blir ikke for varm.

Skjermen er også utmerket. Den har flott kontrast, og den matte overflaten sørger for at du slipper gjenskinn fra lamper eller solen.

Det svakeste punktet for Blade 14 er helt klart tastaturet. Du får en veldig dårlig følelse når du bruker tastene, uansett om du spiller dataspill eller bruker dem til å skrive i et dokument. Det er litt irriterende på en datamaskin som ellers er så bra. Vi synes dessuten det er lov å forvente seg litt mer når prisen er så høy som den er.

Programmet som stiller inn belysningen til tastene er det samme som også benyttes til Razers frittstående tastaturer. Du kan blant annet lage flotte lyseffekter som vises ekstra godt fordi resten av datamaskinen er helt sort. Har du råd tror vi ikke du vil angre på et kjøp av Blade 14.


+ Flot skjerm

+ Ekstremt rask

– Bråker

– Dårlig tastatur

Conclusion

Razer Blade 14 er en suveren bærbar PC der det kun er tastaturet som ikke lever opp til den høye prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Razer
Type
Bærbar PC
Prosessor
AMD Ryzen 9 5900HX, 3,3 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTZ 3060
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB, 2 x USB-C
Tilkoblinger
HDMI, høretelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
31,97 x 22 x 1,68 cm
Vekt
1,78 kg
Berøringsskjerm
Nei
CPU Mark
4945
2D Mark
489
3D Mark
12354
Memory Mark
2752
Disk Mark
29498
Benchmark (høyest er best)
4945