Den enorme museplade gør det overflødigt at tilkoble en mus.

Samsung Book4 Pro

Samsungs bærbare pc Book4 Pro har mange gode sider, men du betaler dyrt for den slanke profilen og den lave vekten.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Samsung
8.1

Du må betale en del ekstra for designen av den nye ultraslanke Book4 Pro fra Samsung. Ytelsen ligger nemlig litt under det man får i billigere modeller vi har testet den siste tiden. Det er altså først og fremst lav vekt og lav profil som trekker opp prisen.

Ordet flatskjerm sier kanskje ikke så mye lenger, ettersom alle skjermer er flate etter at CRT-skjermene forsvant, men Samsung Book4 Pro har i hvert fall en usedvanlig slank skjerm. Den er knapt til å få øye på når man ser den vinkelrett fra siden. Sammen med chassiset av polert aluminium bidrar dette til å gi maskinen et eksklusivt utseende.

Det sier seg selv at det er begrenset med plass inne i kabinettet, og Book4 Pro er da også utstyrt med en strømsparende prosessor for ikke å utvikle for mye varme. Den gir god nok ytelse til rutinemessig Windows-arbeid med tekstbehandling og regneark, men sliter med tyngre grafiske oppgaver og nyere spill. Den slanke profilen har også gått utover tastaturet, som rett og slett er ganske elendig. Å skrive på det føles nesten som å tromme med fingrene på bordet. Det er bortimot umulig å vite om tastene er trykket ordentlig ned – og vi endte faktisk med å sitte og skrive med to fingrer i stedet for å bruke alle ti.

Bildekvaliteten er derimot på samme høye nivå som skjermens fysiske design, og du kan glede deg over et flott bilde med høy kontrast. Skjermen er dessuten berøringsfølsom og reagerer raskt og lett på fingerbevegelser. Desto mer irriterende er det at ikke Samsung har gjort det mulig å rotere skjermen 360 grader, slik at den ligger an mot baksiden av maskinen. Det burde være et opplagt designvalg på en så slank maskin som også kan betjenes med fingrene på samme måte som et nettbrett. Samsung har imidlertid en annen versjon av denne ma­skinen, Book4 Pro 360, som det er mulig å bruke som nettbrett.

Du kan logge på Windows ved hjelp av en fingeravtrykksleser som er skjult i på/av-knappen i øverste høyre hjørne av tastaturet. Det kan imidlertid være vanskelig å plassere fingeren helt riktig på leseren samtidig som man holder hånden over tastene. Derfor hadde vi foretrukket at den var plassert foran tastaturet, ved siden av den gans­ke enorme styreplaten.

Strømforsyningen til Book4 Pro er på størrelse med laderen til en mobiltelefon, og det er da også en USB-ledning som leverer strømmen. Det er fritt valg mellom de to USB-C-portene i maskinen, men de sitter ved siden av hverandre, så du får ikke fleksibiliteten ved å kunne koble til kontakten på valgfri side av maskinen.


+ Veldig slank og lett

+ God skjerm

– Dårlig tastatur

Conclusion

Samsungs bærbare pc Book4 Pro har mange gode sider, men du betaler dyrt for den slanke profilen og den lave vekten.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Intel Core Ultra 7 155H
Skjermkort
Intel Arc Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 SSD
Skjermstørrelse
16"
Skjermoppløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porter
2 x USB-C Gen 2x2, 1 x USB-A Gen 1
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mål
35,5 x 25 x 1,25 cm
Vekt
1,65 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22882
2D Mark
647
3D Mark
4724
Memory Mark
2622
Disk Mark
23955
Benchmark (høyest er best)
5567