Musepladen er stor og hurtig i opfattelsen.

Samsung Galaxy Book 755XDA-KA1SE

Samsung Galaxy Book er en fin Windows-PC med enkel design. Tastaturet kan imidlertid ikke helt måle seg med resten av datamaskinen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Samsung
7.7

Samsung Galaxy Book er en bærbar pc med mange fine trekk. Det er en solid bygget pc i aluminiumskabinett. Designen er enkel og innbydende, og det minner faktisk litt om Apples kostbare MacBook-datamaskiner.

Inne i Galaxy Book sitter en glimrende Intel-prosessor som er litt raskere enn gjennomsnittet. Og for å gjøre det gode førsteinntrykket fullendt, er skjermen lyssterk og har en matt overflate. Det gjør det relativt enkelt å se på skjermen under nesten alle lysforhold.

Galaxy Book har ikke et tilpasset grafikkort. Det betyr at den ikke er sterk nok til å behandle krevende 3D-grafikk, som den du finner i dataspill. Til gjengjeld blir datamaskinen heller ikke spesielt varm, og det er ikke behov for konstant støyende vifter for å kjøle den ned. Derfor er den lydløs det meste av tiden.

Dessverre har Samsung bommet litt et par steder i den ellers så fine pc-en:

Tastaturet er Galaxy Books klart svakeste punkt. Det er veldig vanskelig å merke når tastene er trykket ned, så du må hele tiden sjekke på skjermen om det ønskede tegnet har dukket opp i teksten. Av en eller annen grunn er de to små forhøyningene som markerer tastene F og J så lave at man nesten ikke merker dem under fingertuppene. Det gjør det vanskelig å skrive med touch-metoden på tastaturet, for det er de to tastene man orienterer seg mot med pekefingrene når man skal legge fingrene på de riktige tastene.

Når du taster i vei på tastaturet, kan det høres litt hult ut under tastene, og hvis du hviler alle fingrene på tastene, gir hele tastaturet etter og synker litt ned. Det gir et litt billig uttrykk på en datamaskin som ellers ser dyrere ut enn det den faktisk er.

I det øverste høyre hjørnet finner du fingeravtrykksleseren. Denne er integrert i strømknappen. Registreringen av fingeravtrykket fungerer uten problemer, og det tar bare et bitte lite øyeblikk før du er logget på Windows. Her er det faktisk en fordel med de veldig lave tastene, for de gjør det mye lettere å legge fingeren riktig på den lille platen.

Datamaskinen har to USB-C-kontakter som kan brukes til å lade den. Dessverre er begge plassert på venstre side av datamaskinen, slik at du ikke kan velge hvilken side du ønsker å ha kabelen på.

 


+ Solid aluminiumskabinett

+ God ytelse til prisen

– Dårlig tastatur

 

Conclusion

Samsung Galaxy Book er en fin Windows-PC med enkel design. Tastaturet kan imidlertid ikke helt måle seg med resten av datamaskinen.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Type
Bærbar PC
Prosessor
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
8 gigabytes
Lagringsplass
256 gigabytes
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 2 x USB
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,66 x 22,91 x 1,54 cm
Vekt
1,55 kg
Batteritid
Cirka syv timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
11766
2D Mark
354
3D Mark
3339
Memory Mark
2477
Disk Mark
11140
Benchmark (høyest er best)
3322