Test av Samsung Galaxy Book Flex

Samsung Galaxy Book Flex

Svært elegant 2-i-1-maskin

av Markus Dahlberg #Datamaskin #Samsung
8.0

Galaxy Book Flex er en 2-i-1-pc. Det er med andre ord en pc som også kan brukes som nettbrett. Skjermen kan vippes helt til baksiden av tastaturet, slik at maskinen blir et litt tykt nettbrett.

Maskinen er svært elegant med skarpe kanter i børstet aluminium. Resten av kabinettet er holdt i en flott blåfarge, og hele maskinen gir et svært solid inntrykk.

Lokket kan åpnes med én hånd, og da ser man at tastaturet og pekeplaten holder stilen og fargevalget fra resten av maskinen. Tastaturet har ikke full størrelse, og det kan være plagsomt i lengden hvis du er av typen som skriver mye.

Skjermkantene er slanke, selv om den øverste kanten er litt tykkere for å gi plass til et nettkamera. Samsungs eget QLED-panel gir en skjerm med svært dype og klare farger. Vi har sett lysere skjermer, i hvert fall til vi aktiverer utendørsmodus. Da øker lysstyrken betydelig.

Samsungs Stylus S-Pen er inkludert, og den er perfekt til å skrive på skjermen. Det er den samme pennen vi kjenner fra Samsung-telefonene, og den har en rekke funksjoner til blant annet å notere rett på skjermen og skrive på skjermbilder. Pennen oppbevares i et eget lite rom på høyre side. Et trykk på enden av pennen får den til å sprette ut. Du kan også styre andre ting med pennen, som å starte en film på Netflix, stoppe musikken eller endre volumet. For å dempe lyden, må du for eksempel dra pennen nedover. Med litt øvelse fungerer det overraskende fint.

Dessverre er ikke hengslene til skjermen like god som pennen. Når man lager en pc med en skjerm som er beregnet på å skrive på, skal skjermen stå i ro når man skriver på den. Det gjør den ikke og blir stående og vippe. En mer vellykket funksjon er at pekeplaten fungerer som trådløs lader til mobiltelefon eller andre enheter som kan lades på den måten. Når ladefunksjonen er aktivert, er funksjonen som pekeplate deaktivert.

Samsung har ikke solgt datamaskiner i Norge på nesten seks år, men koreanerne gjør et godt førsteinntrykk når de nå kommer tilbake med denne maskinen. Dessverre er prisen avskrekkende for de fleste.


+ Gedigen og velbygd
+ S-Pen er inkludert
+ Rask
Dyr

Konklusjon

Dette er en særdeles snasen og rask bærbar. Likevel har den visse skjønnhetsfeil som man burde slippe i denne prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Type
2-i-1-pc
Prosessor
Intel Core i7-1065G7
Skjermkort
Intel Iris Plus
Minne (RAM)
16 GB, DDR4
Lagringsplass
512 gigabyte, NVMe ssd
Skjermstørrelse
13,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2x USB-C ThunderBolt 3, 1 x USB-C
Tilkoblinger
Hodetelefon
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
30,3 x 20,3 x 1,3 cm
Vekt
1,16 kg
Batteritid
20 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8813,8
2D Mark
434,5
3D Mark
2362,4
Memory Mark
2611,9
Disk Mark
27491,4
Benchmark (høyest er best)
3527,6 (Passmark)