Samsung Galaxy Book Pro 360

Galaxy Book Pro 360 er en vellykket blanding av en liten og lett bærbar pc og et nettbrett med tilhørende penn.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Samsung
8.6

Samsung Galaxy Book Pro 360 er en kompakt pc som du enkelt kan gjøre om til et nettbrett. Med en vekt på bare litt over en kilo er datamaskinen også perfekt å ta med seg i vesken.

Galaxy Book Pro 360 er også en slank sak. Vi la den ved siden av en smarttelefon, og datamaskinen var faktisk bare et par millimeter høyere enn telefonen. De slanke linjene gjør det også ekstra attraktivt å bruke Galaxy Book Pro 360 som et nettbrett, og du trenger bare å vippe skjermen bak tastaturet for en nettbrettlignende opplevelse. Datamaskinen er utstyrt med et par svært kraftige hengsler, og hele konstuksjonen virker betryggende solid. Tastaturet slås automatisk av når du er i nettbrettmodus. På denne måten vil du ikke aktivere tastene når tastaturet ligger opp ned.

Du kan også bruke fingrene eller den medfølgende pennen til å styre datamaskinen i nettbrettmodus. Det finnes dessverre ingen pennholder i datamaskinen, og pennen er heller ikke magnetisk, så du må selv sørge for å holde styr på hvor den er når den ikke skal brukes på en stund.

Galaxy Book Pro 360 leverer god ytelse, og både Windows og de vanligste programmene kjører raskt og sømløst. Spesielt den superraske SSDen setter fart på oppstarten av Windows, og det er generelt en fornøyelse å jobbe på en Galaxy Book Pro 360.

Strømknappen er plassert øverst til høyre på tastaturet, og det skjuler seg en fingeravtrykkleser i selve knappen. Det fungerer ikke helt optimalt ettersom det er vanskelig å treffe fingeravtrykkleseren i riktig vinkel når du holder hånden over de øvrige tastene.

Tilkoblingene er begrenset til tre USB-C-porter, en SD-kortleser og en utgang til hodetelefoner. Hvis du har tilbehør som bruker en gammeldags (og fremdeles ganske utbredt) USB-Akontakt, må du bruke en adapter.

Det er til gjengjeld en veldig smart løsning at du kan bruke USB-C-portene på begge sider til å lade maskinen. Da trenger du bare å bruke porten som er nærmest stikkontakten når du skal lade, og du unngår dermed at kabelen blir liggende i veien.

Samsung Galaxy Book Pro 360 er en flott, liten og ganske lett datamaskin, men hvis du ikke har noe imot å leve med en litt tyngre datamaskin, er Lenovo ThinkBook 14s Yoga et bedre kjøp. Du kan lese gjennomgangen av denne datamaskinen  i Testzonen, som du finner på nettsidene våre.

 

 


+ Fungerer fint som nettbrett

+ Superrask SSD

– Tungvint fingeravtrykkleser

Conclusion

Galaxy Book Pro 360 er en vellykket blanding av en liten og lett bærbar pc og et nettbrett med tilhørende penn.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-1135G7, 2,4 GHz
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
13 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
3 x USB-C
Tilkoblinger
MicroSD-kortlæser, hovedtelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
30,25 x 20,20 x 1,15 cm
Vekt
1,06 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
9772
2D Mark
349
3D Mark
3241
Memory Mark
2357
Disk Mark
13660
Benchmark (høyest er best)
3195