Skærmen bruger AMOLED-teknologi, som giver en virkelig flot kontrast.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Galaxy Book2 Pro 360 er først og fremst en lett pc. Ytelsen lever ikke helt opp til prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Samsung
7.6

Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er en datamaskin som faktisk er usedvanlig bærbar. Den veier nemlig bare omtrent det samme som en liter melk. Til tross for den lave vekten og størrelsen har Samsung klart å skape en effektiv datamaskin med Galaxy Book2 360. Du kan uten problemer kjøre alle de vanligste Windows-programmene på den slanke datamaskinen.

Når det er sagt, så lever altså ikke ytelsen helt opp til den høye prislappen. Vi har testet datamaskiner som var et par tusen kroner billigere og faktisk raskere på nesten alle fronter. Til gjengjeld veide de over dobbelt så mye som Galaxy Book2 Pro 360. Når datamaskinen er så lett som den er, lurer vi på hvorfor Samsung har valgt å utstyre undersiden med gummiknotter som er nesten like glatte som den teflonen du legger under datamusa for å få den til å gli lettere. Resultatet er det samme her: Hvis du dytter lett til datamaskinen, beveger den seg bortover bordplata.

Tastaturet inviterer ikke til å bruke touchsystemet med ti fingre. Tastene kan bare trykkes litt ned, så følelsen med mekanikken under hver tast er litt dårlig. Derfor er det fristende
å bare skrive i vei med to pekefingre.

Når du blir lei av tastaturet, kan du glede deg over at det følger med en god penn til datamaskinen slik at du kan ta notater direkte på skjermen. Dessverre er pc-en for slank til at datamaskinen har en egen plass til pennen, og siden pennen heller ikke kan festes på siden av datamaskinen, må du la den ligge løst i veska under transport.

Skjermen kan brettes bak pc-en, og det er egentlig her Galaxy Book2 Pro 360 fungerer best. Da får du nemlig et nettbrett med en stor, kontrastrik skjerm, og du kan bruke pennen uten at skjermen vipper.

Batteriet i datamaskinen lades med en USB-C-kabel, og det er porter på begge sider av datamaskinen slik at du selv kan velge hvor du vil koble til. Det er veldig praktisk på en datamaskin som er beregnet til å tas med ut i verden hvor du kanskje ikke alltid sitter ved samme stikkontakt.

Skjermen kan brettes helt over på baksiden, slik at du kan bruke datamaskinen som et nettbrett. Det fungerer ganske bra, men det skal bare et veldig lett trykk til for å vippe skjermen, så det er fort gjort å skyve den litt bakover når du bruker pennen til å skrive et notat direkte på skjermen.


+ Veldig lett

+ Kan lades på begge sider

– Ytelsen lever ikke opp til prisen

Conclusion

Galaxy Book2 Pro 360 er først og fremst en lett pc. Ytelsen lever ikke helt opp til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Prosessor
Intel Core i7-1260P, 2.1 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD - NVM Express
Skjermstørrelse
15,6 AMOLED
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
3 x USB-C 3.2
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,5 x 22,58 x 1.17 cm
Vekt
1,11 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
11503
2D Mark
548
3D Mark
2305
Memory Mark
2332
Disk Mark
15966
Benchmark (høyest er best)
4013