Computeren er så bred, at der er blevet plads til et numerisk tastatur.

Samsung Galaxy Book3

Galaxy Book3 er en slank og elegant pc som inviterer til å bli tatt med ut i verden.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Samsung
8.6

Galaxy Book3 ligner på Apples kostbare MacBooks, men prisen på Samsungs elegante pc er litt mer overkommelig.

Hele herligheten er pakket inn i en solid aluminiumsramme, og datamaskinen ser bra ut enten den er åpen eller lukket.

Galaxy Book3 er bygget for å kunne bli med ut på tur: Vekten er lav, og alt er konstruert for å tåle hverdagens påkjenninger. Selv når vi tok et godt tak i skjermen med begge hender og dro i hver vår retning, klarte vi bare å vri litt på den.

Skjermen er enestående. Den er ikke berøringsfølsom, og den matte overflaten reflekterer lite av lyset rundt deg. Samsung har i utgangspunktet valgt et Windows-bakgrunnsbilde med store, sorte områder, noe som bidrar til å fremheve skjermens flotte kontrast. Skjermen kan vippes 180 grader opp slik at den ligger på bordet som en forlengelse av datamaskinen.

Du må imidlertid leve med en ytelse som generelt er litt på det jevne. Blant de indre komponentene er prosessoren Galaxy Book3s sterkeste kort, og ved vanlig kontorarbeid i Windows fungerer det meste uten noen særlig merkbare forsinkelser. Grafisk halter det hele kanskje litt, og du kan ikke regne med at du kan bruke datamaskinen til å spille krevende 3D-spill. 

Datamaskinen egner seg imidlertid veldig godt til å se enkelte episoder av en TV-serie på Netflix eller en spillefilm i ny og ne. Den gode skjermen suppleres nemlig av et par utmerkede høyttalere som gir en bedre og fyldigere lyd enn hva du umiddelbart forventer av en datamaskin som er så slank som denne her.

Tastaturet er det svakeste punktet, for tastene kan bare trykkes litt ned. Dette er prisen du må betale for at Book3 er så slank som den er. Datamaskinen er bred nok til at det er plass til et litt mindre numerisk tastatur. Det tar litt tid å venne seg til de smale talltastene, men det er fortsatt bedre enn å klare seg helt uten det numeriske tastaturet.

Du kan logge på datamaskinen med en fingeravtrykkleser som skjuler seg på den øverste raden med taster. Vi ville ha foretrukket en plassering i eller ved siden av museplaten, men med litt øvelse lærte vi å legge hånden på tastaturet og dreie pekefingeren i riktig vinkel for å kunne logge på Windows med fingeravtrykket.

På siden finner du de tilkoblingene de fleste trenger, men heller ikke flere. Strømmen leveres via en USB-C-port på venstre side av datamaskinen, og strømforsyningen er ikke stort større enn en vanlig mobillader, så den bidrar også til at datamaskinen er enkel å ta med seg rundt.


+ Kraftig bygget

+ Flott skjerm

– Ikke så rask

Conclusion

Galaxy Book3 er en slank og elegant pc som inviterer til å bli tatt med ut i verden.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung
Type
Galaxy Book
Prosessor
Intel Core i5-1335U
Skjermkort
Intel Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 2 x USB-A
Tilkoblinger
HDMI, microSD
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
30,4 x 20,2 x 1,29 cm
Vekt
1,16 kg
Berøringsskjerm
Nej
Operativsystem
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
19476
2D Mark
312
3D Mark
2628
Memory Mark
3047
Disk Mark
14243
Benchmark (høyest er best)
3295