La deg ikke lure av et beskjedent ytre. Zotac Magnus EN1060 er nemlig utstyrt med svært kraftige komponenter.

Zotac Magnus EN1060

Svært kompakt og kraftfull pc. Du må selv installere harddisk og minne.

av #Datamaskin #Zotac
9.1

Det er trange tider for store og klumpete stasjonære datamaskiner. Vi vil ha små og kompakte maskiner som er pene å se på – gjerne i en størrelse som gjør det mulig å plassere dem under eller bak tv-en.

Derfor har Zotac lansert en av de minste kompakte pc-ene, uten at det går nevneverdig ut over ytelsen. Både prosessor og skjermkort er blant de kraftigste. Som navnet antyder er nemlig Zotac Magnus EN1060 utstyrt med skjermkortet GTX GeForce GTX 1060 med seks gigabyte arbeidsminne. Prosessoren er en Intel Core i5.

Samtidig finnes det mange tilkoblingsmuligheter. Magnus EN1060 har blant annet seks USB- og to HDMI-porter, og dermed fungerer den også perfekt sammen med en tv.

Zotac Magnus EN1060 leveres uten harddisk, ram og operativsystem. Det er imidlertid ingen grunn til å la seg skremme. Både harddisk og minne er nemlig like lette å montere som det er å feste en GPS til holderen i bilen. Instruksjoner om hvordan du gjør det, er inkludert.

I denne testen benyttet vi en SSD på 250 gigabyte fra Samsung og 16 gigabyte RAM fra Corsair. Prisen er knappe tusen kroner for hver av delene.

Testen pågikk i en ukes tid, og maskinen viste seg å være spesielt god når vi utsatte den for krevende oppgaver som spill eller videoredigering. Det gikk også fint å kjøre nye spillutgivelser med høye grafikkinnstillinger med tilfredsstillende stabilitet. Det er i5-6400T-prosessoren som er den største flaskehalsen, og den blir litt kortpustet til oppgaver som stiller høye krav til prosessoren.

Vi forventet at maskinen ville bli veldig varm med tanke på at de svært potente komponentene er presset sammen på så liten plass, men etter flere timers krevende bruk viste alle temperaturer høyst tilfredsstillende nivåer. Det skyldes blant annet et effektivt kjølesystem som også er tilnærmet lydløst.

Zotac Magnus EN1060 er et opplagt valg for deg som vil ha høye ytelser, men som gjerne vil slippe et stort og stygt kabinett.

 

Finn laveste pris:

www.prisjakt.no

 

+ Svært kompakt
+ Kraftig skjermkort
+ Støysvak
– Prosessoren er ikke blant de raskeste

Konklusjon

Zotac Magnus EN1060 er en ytterst kraftfull pc i et kompakt kabinett. Du må imidlertid være forberedt på å installere harddisk og minne selv.

Spesifikasjoner

Merke
Zotac
Type
Mini-pc
Prosessor
Intel Core i5-6400T (firekjerners, 2.2 GHz, opptil 2,8 GHz)
Skjermkort
GeForce® GTX 1060 6GB GDDR5 192-bit
Minne (RAM)
Ikke inkludert (to plasser)
Lagringsplass
Ikke inkludert – plass til 1 x 2.5" SATA og 1x 1 x M.2 PCIEx4 / SATA SSD (22/42,22/60,22/80)
USB-porter
2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C, 1 x USB 3.1
Tilkoblinger
2 x HDMI 2.0, 2 x 2 x DisplayPort 1.3
Nettverk
802.11ac/b/g/n (WiFi-antenne inkludert)
Mål
21 x 20,3 x 6,2 cm
Vekt
2,8 kilo
Operativsystem
Ikke inkludert
Annet
Bluetooth 4.0, kortleser, 2 x ethernet-porter, mikrofon, hodetelefon
Benchmark (høyest er best)
3715,4 (PassMark Rating)