Den runde AirTag-brik er svær at sætte fast på dine ting – med mindre du køber en Apple-nøglering til den.

Apple AirTag

Apples AirTag holder styr på tingene dine, men du må ha en iPhone for å få fullt utbytte av den.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Apple
7.8

Apple AirTag er en liten og effektiv sporingsbrikke som holder styr på tingene dine – vel å merke hvis du har en iPhone.

For å komme i gang må du bare trekke en plaststrimmel ut av AirTag-en slik at batteriet får kontakt.
I samme øyeblikk dukker det opp et vindu på iPhone-telefonen der du bare trenger å godkjenne med et trykk for å koble til. AirTag-ens plassering vises i «Hvor er»-appen, der du også kan se andre sporbare Apple-produkter. Sporingen fungerer ganske bra. Vi la en AirTag i veska til en frivillig testperson, og i et byområde fikk vi såpass mange kontaktpunkter at vi løpende kunne følge AirTag-ens vei rundt i gatene. På en helgetur til en øy med liten befolkning var det færre kontaktpunkter. Du er avhengig av at AirTag-en befinner seg i nærheten av andre Apple-produkter som kan sende beskjed tilbake til Apples servere om hvor AirTag-en befinner seg. Derfor fungerer AirTag best i tettbefolkede områder med mange iPhone-telefoner. Det er både en fordel og en ulempe at AirTag-en er så tett integrert i Apples systemer. Det er selvfølgelig fint at du kan utnytte andres iPhone-telefoner til å registrere hvor AirTag-en din er. På den annen side betyr det også at du binder deg til Apples produktportefølje. Hvis du senere bytter telefon til en An­droid-modell, kan du ikke lenger bruke AirTag-en.

Den lille brikka har ingen hull eller dobbeltsidig tape, så du kan ikke feste den til tingene dine. Hvis du vil feste den på nøkkelknippet, må du kjøpe Apples lærnøkkelring til formålet. Den koster litt mer enn selve Air­Tag-brikka.


+ Velfungerende sporing

– Kan ikke settes fast

– Krever Apple-produkter

Conclusion

Apples AirTag holder styr på tingene dine, men du må ha en iPhone for å få fullt utbytte av den.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Produkttype
Tracker
Mål
3,19 x 3,19 x 0,8 cm
Vekt
11 g
Tilkobling
Bluetooth