De små prikker rundt om knappen lyser op og viser lydniveauet, når du taler.

Blue Yeti X

Yeti X gir bedre lyd i videosamtaler, og mikrofonen har god nok lydkvaltet til å ta opp podkaster eller andre stemmeopptak.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Blue
9.1

Mikrofonen Yeti X ser ut som noe fra en svunnen tid, men teknologien og lydkvaliteten er utvilsomt av nyere dato.

Yeti X er beregnet på bruk med pc, og tilkoblingen foregår via USB. Det betyr at lydoverføringen skjer digitalt, og det reduserer påvirkning av mulige støykilder.

Resultatet er ren og god lyd. Vi ble overrasket over hvor mye av lyden i rommet som kom med, men det er lett å stille inn mikrofonen slik at den for eksempel rettes mot de to personene i et intervju, hele rommet eller bare stemmen fra den som sitter foran mikrofonen. Vi eksperimenterte litt med å dempe klangen i rommet med en skumplastmadrass og fikk faktisk opptak som minner om en profesjonell podkast.

Det tilhørende programmet, Blue VO!CE Broadcast Vocal Effects, har en rekke effekter som kan brukes til å endre klangen på stemmen, slik at den virker varmere eller høres ut som i et gammelt radioopptak.

Opptaket kan styres med en liten plastknapp på siden av mikrofonen. Den føles litt løs og plastaktig, men det er fint å kunne justere lyden uten å måtte fikle med datamaskinen. Rundt knappen sitter det lysdioder som viser signalstyrken, slik at du får riktig nivå på opptaket.

Bortsett fra knappen virker mikrofonen solid, og den står stødig og godt på en stor rund fot.


+ Fin lydkvalitet

+ Mange opptaksmuligheter

– Litt løs knapp

Conclusion

Yeti X gir bedre lyd i videosamtaler, og mikrofonen har god nok lydkvaltet til å ta opp podkaster eller andre stemmeopptak.

Spesifikasjoner

Merke
Blue