Der er mange skabeloner at vælge imellem hos CEWE, når du skal udforme dine kalendersider.

Elgiganten/Cewe A3-Fotokalender på fotopapir

Et virkelig godt og brukervennlig layoutprogram, og resultatet er fantastisk fint på det gedigne fotopapiret.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Cewe
9.6

Denne testen er hentet fra vår store test av fotokalendere i Komputer for alle nummer 18, 2019:

Cewe er en stor aktør innen digitale fotoprodukter, faktisk så stor at mange andre selskaper bruker Cewe som underleverandør i stedet for å ta jobben med å skrive ut bildene selv. I Norge er de representert gjennom fotokjeden Japan Photo, men du kan også bestille direkte fra cewe.no.

Cewe har heldigvis et godt og gjennomarbeidet layoutprogram som man kommer raskt i gang med. Det har påfallende likheter med layoutprogrammet fra fototjenesten Pixum, men det er utelukkende positivt. Stort bedre blir det nemlig ikke.

Du utformer kalenderen i logiske trinn der det er en enkel sak å dra bildene inn på de forskjellige månedene. Alt foregår på norsk, og du får også med en forbilledlig pedagogisk guide for begynnere med piler som forklarer de viktigste funksjonene. Du kan selvfølgelig legge inn bildene dine direkte fra harddisken i kalenderen, men du kan også velge å laste ned bilder fra en rekke nettjenester og sosiale medier, deriblant Google Foto og Facebook.

Etter fem arbeidsdager fikk vi kalenderen i posten (vel å merke levert av Elgiganten til vår danske hoved­redaksjon), og her kom det eneste håret i suppen: Kalenderen var pakket i en kraftig konvolutt, men noe hadde åpenbart gått galt under pakkingen, og limet fra lukkemekanismen hadde festet seg på kalenderen. Heldigvis satt limet primært på en dekkside som vi kunne rive av kalenderen, men det gir et litt uheldig førsteinntrykk når man pakker ut den splitter nye kalenderen. Vi velger å tro at det var et hendelig uhell og et engangstilfelle.

Selve kalenderen var trykt på kraftig fotopapir fra Fujifilm. Kvaliteten var førsteklasses, og bildene så nesten bedre ut enn de gjorde på skjermen da vi bestilte.


+ Førsteklasses program

+ På norsk

– Litt uheldig innpakning

Konklusjon

Et virkelig godt og brukervennlig layoutprogram, og resultatet er fantastisk fint på det gedigne fotopapiret.

Spesifikasjoner

Merke
Cewe
Produkttype
Fotokalender
Mål
A3