Med Conrad Connect kan du samle all den smarte elektronikken på ett sted.

Conrad Connect

Conrad Connect samler alle smarte enheter på ett sted og gjør det mulig å opprette oppskrifter, eller kommandoer, slik at de aktiverer hverandre – for eksempel ved at lyset slås på automatisk når du kommer hjem.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Diverse #Conrad
8.2

Enhver elektronikkprodusent med respekt for seg selv har de siste årene lansert såkalte smarte produkter – det vil si enheter som gjør hjemmet mer intelligent ved at du for eksempel kan styre belysningen selv om du ikke er hjemme. Philips Hue er et eksempel på dette. Dessverre benytter produsentene forskjellige teknologier til å gjøre hjemmet smart, og det øker behovet for å kunne styre alt fra ett sted.

Det samlende leddet får du med Conrad Connect – en ny tjeneste fra den tyske elektronikkjeden Conrad. Tjenesten minner litt om tjenesten If This Then That, som vi har skrevet om tidligere, men det er noen viktige forskjeller. Det går raskt og enkelt å komme i gang med Conrad Connect. Først må man opprette en gratis konto og bekrefte den via epost. Deretter er man klar til å koble til ulike typer utstyr.

Det gjøres like enkelt som på hjemmesiden ved å klikke på Connect ved utstyr man har i huset – for eksempel de smarte Philips Hue-pærene. Deretter blir man bedt om å logge seg på Philips Hue-kontoen og godkjenne at Conrad Connect kan bruke tjenesten. Så er det bare å fortsette å legge til alt man har av ”smarte” dingser eller tjenester man har en konto til.

 

Først må du legge til enhetene – for eksempel Philips Hue eller en strømmåler fra Smappee.
Først må du legge til enhetene – for eksempel Philips Hue eller en strømmåler fra Smappee.

 

Du kan også legge til tjenester som Google Kalender eller regneark, slik at du for eksempel kan stille inn lyset til å blinke når du har en avtale i kalenderen.
Du kan også legge til tjenester som Google Kalender eller regneark, slik at du for eksempel kan stille inn lyset til å blinke når du har en avtale i kalenderen.

 

Dermed er du klar til å lage dine egne «oppskrifter», der du setter opp utstyret til å utføre handlinger automatisk – for eksempel la en lampe blinke når du har en avtale i kalenderen. Her har vi satt det opp slik at søvnmåleren fra Withings skal slå på en Philips Hue-pære med rødt lys hvis pulsen kommer under 100 eller over 120 slag i minuttet når man sover.

 

Dessverre er det fortsatt noen viktige produsenter som ikke er med på listen over mulig utstyr – for eksempel D-Link, som lager smarte stikkontakter og overvåkingskameraer – men listen over støttede enheter hos Conrad Connect blir hele tiden lengre, så det er trolig bare et spørsmål om tid før alle er med.

Når de fysiske enhetene og tjenester som Google Kalender og Google Regneark er lagt til, er du klar til å lage såkalte oppskrifter – altså automatiske handlinger du vil ha utstyret til å utføre. Du kan blant annet få lyset til å blinke hvis strømmåleren fra Smappee viser høyt forbruk, eller slå på en bestemt bryter eller lyset i hele huset når du nærmer deg boligen og har smarttelefonen på deg.

I motsetning til lignende tjenester som kan være kranglete å komme i gang med, er Conrad Connect befriende brukervennlig. I stedet for å skulle halvprogrammere de enkelte enhetene drar du dem rundt på et blankt ark i Conrad Connect. Deretter trekker du piler mellom enhetene du vil ha til å aktivere hverandre, velger hva de skal gjøre – for eksempel å slå på rødt eller gult lys – og så er oppskriften ferdig.

Det er en løsning som både er smart og effektiv. Det eneste lille ankepunktet vi har mot Conrad Connect er faktisk at vi i skrivende stund savner noen viktige produsenter og tjenester på listen over tilgjengelige enheter. Når den detaljen er på plass, er vi klare til å kvittere med en karakter på 10 blank.

Registrer deg som bruker her:

www.conradconnect.de

 

+ Brukervennlig oppsett og betjening
+ Mange kombinasjonsmuligheter
+ Fungerer glimrende

– Enkelte produsenter mangler

Konklusjon

Conrad Connect gjør det samme som If This Then That-tjenesten, men på en langt mer oversiktlig måte. Dessverre savner vi fortsatt en del utstyr på listen over kompatible enheter, men nye legges til fortløpende.

Spesifikasjoner

Merke
Conrad