Den store drejeknap gør det til en fornøjelse at skrue op og ned for lyden.

Creative Sound Blaster X3

Creative Sound Blaster X3 spiller godt og høyt, og du har mange muligheter for å tilpasse lyden.

av #Diverse #Creative
8.7

Creative Sound Blaster X3 gir god pc-lyd enten du vil ha surroundlyd eller koble til en hodetelefon.

X3 ser ikke ut som annet enn en svart boks med en stor knapp på midten, men den inneholder faktisk et komplett lydkort for pc. Lydkortet sitter normalt i selve maskinen, men det er flere fordeler ved å behandle lyden eksternt. Du unngår for eksempel elektronisk støy fra andre komponenter i maskinen, som ellers kan høres som en svak knitring i lydbildet.

På baksiden av X3 finner vi hele syv inn- og utganger. Her kan du koble til subwoofer og surround-høyttalere. Du kan også koble en lydkilde til en analog inngang. Dessuten får du en optisk inngang og en USB-C-kontakt for strøm og dataoverføring fra datamaskinen.

Resultatet er ren og flott lyd. Hvis du bruker hodetelefon, forsterker X3 signalet fra pc-en slik at du kan spille svært høyt.

Det er fint å ha en stor, fysisk volumkontroll på bordet. Den gjør det lett å justere lyden på et blunk, og du kan også dempe den helt med et trykk på den samme knappen. Med de tre knappene kan du blant annet velge hvilken inngang du vil høre lyden fra. Du kan også skifte mellom forskjellige lydprofiler tilpasset musikk, film eller noe helt annet.

Betjeningen er ikke spesielt intuitiv, men den lille tosiders veiledningen gir god oversikt over funksjonene. Du kan også styre lydinnstillingene fra en app på telefonen via Bluetooth. Derimot kan du ikke høre musikk trådløst via Bluetooth.


+ God lyd

+ Spiller høyt

+ Mange avspillingsmuligheter

Konklusjon

Creative Sound Blaster X3 spiller godt og høyt, og du har mange muligheter for å tilpasse lyden.

Spesifikasjoner

Merke
Creative
Produkttype
Eksternt lydkort
Mål
129 x 129 x 40,6 mm
Vekt
330 gram