Frameo har en svært bred kant som ligner en passepartout i en vanlig bilderamme.

Denver Frameo

Frameo er en god og enkel løsning på problemet med å sende bilder til fjerne, og kanskje ikke så teknisk oppegående, familiemedlemmer.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Denver
8.7

Digitale bilderammer kom litt i bakgrunnen da nettbrettene begynte å komme i starten på dette tiåret. Skjermene på nettbrettene var gjerne av bedre kvalitet. I tillegg fikk man en lang rekke funksjoner og fordeler som de enkle bilderammene ikke kunne måle seg mot. Likevel finnes fortsatt de digitale bilderammene, og Frameo er et godt eksempel på hva de digitale rammene kan som nettbrett kanskje ikke er så gode til.

Prisen på Frameo er som for et billig nettbrett, men skjermen er kraftig forbedret sammenlignet med tidligere generasjoner. Frameo-rammen har et svært godt og lyssterkt bilde. Når man sitter med rammen i hendene, ser man lett at bildekvaliteten ikke kan måle seg med for eksempel en iPad, men når den står i en hylle litt lenger unna, er bildet lysere og kommer bedre til sin rett enn et tradisjonelt fotografi i en ramme – og det er først og fremst slike Frameo skal konkurrere mot.

Før i tiden var det litt plundrete å legge inn nye bilder i en digital bilderamme. Først måtte man finne frem et SD-kort og legge bildene over på det, og operativsystemet i bilderammen var ikke alltid like brukervennlig.

Det har Frameo gjort noe med. Når du skal legge inn nye bilder i rammen, bruker du bare en app på telefonen til å sende bildene via nettet. Appen har tilgang til bildene på telefonen, så det er bare å velge dem du vil ha i rammen og trykke på send. Du kan til og med ha flere Frameo-rammer knyttet til den samme appen. Det fungerer helt fint og er særlig smart hvis man har slektninger på en annen kant av landet som for eksempel vil følge med å hvordan barnebarna vokser og blomstrer. Et par trykk på telefonen er alt som skal til for å legge inn nye bilder i rammen. Man kan også velge om den skal stå på langs eller på høykant ved å flytte et støtteben på baksiden.


+ Lyssterk skjerm

+ Smart delefunksjon

+ God app

– Litt lav oppløsning

Konklusjon

Frameo er en god og enkel løsning på problemet med å sende bilder til fjerne, og kanskje ikke så teknisk oppegående, familiemedlemmer.

Spesifikasjoner

Merke
Denver
Produkttype
Digital bilderamme
Mål
10,1 tommer
Annet
Kapasitet på 10 000 bilder