DVBLogic TVButler

DVBLogic TVButler

En tv-mottaker tilpasset programvaren DVBLink. Den kan for eksempel installeres i en NAS.

av #Diverse #DVBLogic
8.2

Selskapet DVBLogic har utviklet programvaren DVBLink, som kort fortalt er et program som kan sende tv-kanalene ut på hjemmenettverket og internett, slik at du for eksempel kan se og ta opp tv også når du ikke er hjemme. Det er også en praktisk løsning for å se norsk tv når du er på ferie i utlandet.

USB-adapteren TVButler er en liten og praktisk tv-mottaker som passer til DVBLink-programvaren. Med den kan du motta tv via DVB-T/T2 (luftbårent signal) eller DVB-C, som blant annet brukes av Get. For å se tv, må du først installere DVBLink på en Windows-pc som alltid er er på – hvis ikke, får du ikke tilgang til kanalene. Da er det bedre å installere mottakeren i en kompatibel NAS, for eksempel fra Synology eller Asustor, ettersom en nettverksdisk alltid er påslått, også når du ikke er hjemme.

Vi installerte både TVButler og DVBLink på en Synology DS416Play med operativsystemet DSM 6.1. Tv-mottakeren ble straks vist i DVBLink-programmet, og dermed kunne vi begynne å finne Get-kanaler. Etter en drøy halvtime var oppsettet klart, og vi kunne se alle tv-kanalene hjemmefra på en pc eller smarttelefon med appen DVBLink. Det er smart og fungerer helt glimrende. Det er også fantastisk å kunne velge en kommende tv-sending fra telefonappen og be DVBLink om å ta opp programmet, selv om man ikke er hjemme. Programmet lagres på NASen uten kopibeskyttelse og kan ses når det passer og uten begrensninger.

TVButler er raskere enn mange tilsvarende løsninger vi har prøvd, og ventetiden ved skifte av kanal er minimal. Ettersom DVBLink også virker med mottakere som ikke leveres av DVBLogic, bør du nok likevel sjekke om du har en mottaker som klarer oppgaven. Det er billigere enn å kjøpe den relativt dyre TVButler.

Programvaren fra DVBLink viser en guide over alle tv-programmene.
Programvaren fra DVBLink viser en guide over alle tv-programmene.

Programvaren fra DVBLink er oversiktlig og god, og du kan ofte gå flere uker fremover i programoversikten. Det gjør det enkelt å planlegge opptak.

 

Konklusjon

TVButler er rask, praktisk og virker perfekt med programvaren til DVBLink.

Spesifikasjoner

Merke
DVBLogic
Produkttype
Tv-mottaker
Tilkobling
USB 2.0, antenne
Annet
Digital DVB-T/T2 og DVB-C (kabel-tv)