Noen steder er bokstavene i programmet så liten at teksten er vanskelig å tyde.

Foto.com A3-fotokalender på fotopapir

Med tanke på hvor kranglete det er å designe en kalender hos foto.com, er det endelige resultatet overraskende vellykket.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Foto.com

Denne testen er hentet fra den store testen av fotokalendere i Komputer for alle nummer 18, 2019:

Hvis du velger å bestille kalender fra foto.com, gjør du det ikke for brukervennlighetens skyld. De har nemlig langt fra det mest pedagogiske layoutprogrammet vi har vært borti hos en fototjeneste. Programmet er riktignok på et slags norsk, men er så dårlig oversatt at det egentlig ville vært bedre på engelsk. Det er faktisk rester av både dansk og engelsk her og der («collectioner» er bare ett eksempel). Man finner på sett og vis ut av det, men det gir et sjuskete inntrykk.

Bildene lastes opp via en meny der mappene i oversikten er så små at teksten er vanskelig å tyde. Har du bilder liggende andre steder, kan du også laste dem direkte inn i programmet fra Facebook og Flickr. Det er verken synlige verktøy eller høyreklikkmenyer når du redigerer kalenderen, så det er svært vanskelig å finne ut hvordan du skal tilpasse bildene. Jeg oppdaget tilfeldigvis at jeg fikk en liten kontekstmeny ved å dobbeltklikke på et bilde. Det ga blant annet mulighet for å rotere bildet 90 grader – men utvalget av bildebehandlingsverkøy er ytterst magert, og det er vanskelig å få tilpasset kalenderen nøyaktig slik man vil ha den.

Når du skal navigere mellom de forskjellige månedene, er du dessuten henvist til å benytte to små piler nederst i bildet. Det ville vært en vesentlig bedre løsning å ha forhåndsvisninger av kalendersidene på den ene siden av skjermen, slik at man raskt kunne bytte mellom dem for å jobbe med en ny måned.

Det tok litt over en uke før vi fikk kalenderen, og resultatet sto ikke på noen måte i stil med den kranglete designprosessen. Bildene var både skarpe og flotte på det tykke foto­papiret, og kalenderen var utstyrt med en kraftig spiralrygg med et lite hakk til å henge den opp.


+ Flott kalender

– Rotete program

– Elendig oversatt

Konklusjon

Med tanke på hvor kranglete det er å designe en kalender hos foto.com, er det endelige resultatet overraskende vellykket.

Spesifikasjoner

Merke
Foto.com
Produkttype
A3-fotokalender på fotopapir
Mål
A3