“OK GOOGLE!” er ordene du må si for å påkalle oppmerksomheten til Google Home Mini.

Google Home Mini

Google Assistent er en stemmestyrt hjelper som kan svare på hverdagsspørsmål eller styre "smarte" apparater via nettverket.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Google
8.8

Google Assistent er nå gratis tilgjengelig på telefonen din – sågar i norsk språkdrakt. Derfor har Google også lansert “Home”-produktene sine med Google Assistent i Norge – blant annet den lille høyttaleren Google Home Mini, som kobles til internett. Jeg satte den opp i stuen og fikk den til å virke på få minutter.

Jeg koblet tv-en, musikktjenesten Spotify, en smart lyspære og et overvåkingskamera til assistenten ved hjelp av den gratis Google Home-appen på Android-telefonen. Dermed kunne jeg få Spotify til å spille musikk via en app på smart-tv-en. Jeg kunne også få vist bildet fra overvåkingskameraet på tv-skjermen ved å gi en kort kommando til Google Home Mini.

Jeg forsøkte å få svar på forskjellige spørsmål, og assistenten hjalp til med regnestykker og klokkeslett, men da jeg prøvde å utvide min allmennkunnskap ved å stille spørsmål som «Hvor gammel ble Michael Jackson?” fikk jeg snodige svar: «Michael Jackson døde i 2009. Han ble 9 år.” Google Assistent bruker tilsynelatende Wikipedia for å svare på slikt, men akkurat denne gangen fungerte det ikke som det skulle – av uvisse årsaker.

Likevel er helhetsinntrykket av Google Home Mini ganske fint. Den hører deg på lang avstand og gjør som regel som den får beskjed om. Om man faktisk trenger den, er en helt annen sak. De fleste oppgavene som den lyttende høyttaleren kan brukes til, løser man faktisk lettere på gamlemåten, for eksempel ved å strekke ut en arm for å slå av lyset.

+ Kan fjernstyre digitale hjem

+ Snakker norsk

– Litt tvilsom informasjonsformidler

Fås kjøpt her:

https://store.google.com/

Conclusion

Google Assistent er lett å koble til for eksempel smarte lyspærer, og nå forstår den til og med norsk.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Mål
9,8 x 4,2 cm