Den medfølgende Chromecast sørger for, at du kan spille på fjernsynet.

Google Stadia

En smart løsning for å spille krevende spill på tv-skjermen eller en eldre pc, men du må ha en rask tilkobling til nettet.

av #Diverse #Google
8.5

Med Google Stadia kan du spille spill på tv-skjermen som med en spillkonsoll, men det er ikke egentlig en spillkonsoll, ettersom alt foregår via nettet.

Google Stadia består av to enheter, nemlig en kontroller og en Chromecast Ultra. Du kobler den medfølgende Chromecasten til en HDMI-inngang på tv-en, starter kontrolleren og følge veiledningen på skjermen. Hele oppsettet er unnagjort på 10-15 minutter, og underveis må du laste ned en Google Stadia-app til mobilen.

Dermed kan du spille de spillene som følger med Stadia-abonnementet, eller du kan kjøpe nye fra Google. Du må imidlertid ha en ganske rask nettilkobling for å få fullt utbytte av løsningen. Vi testet systemet med to forskjellige tilkoblinger og konstaterte at spillet hakket så mye at det ble vanskelig å spille når hastigheten kom ned mot 10 Mbit/sekund.

Du kan også spille på pc-en ved å strømme spillet via nettet. Det er en god løsning hvis du har en litt treg pc, men en rask tilkobling til internett, siden du på den måten kan kjøre spill som maskinen selv ville vært for svak nok til å takle.

Prisen for Stadia er lavere enn for tradisjonelle spillmaskiner som Xbox One og PlayStation 4, men de 1299 kronene dekker bare maskinvaren og et tre måneders abonnnement. Deretter koster det 99 kroner måneden å spille.


+ Rimelig løsning

+ Kjør nye spill på en gammel pc

– Krever raskt bredbånd

Konklusjon

En smart løsning for å spille krevende spill på tv-skjermen eller en eldre pc, men du må ha en rask tilkobling til nettet.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Produkttype
Spillsystem
Tilkobling
HDMI