Her viser Lenovo Smart Display vejret på engelsk, men den virker heldigvis også på dansk.

Lenovo Smart Display

En svært god skjerm med integrert høyttaler og Google Assistent, men prisen er også høy.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Lenovo
9.4

Google Assistent er en stemmestyrt «hjelper» som kan brukes til å slå lyset på og av, fortelle deg hvordan været blir eller kanskje bare fortelle deg en flau vits.

Google har selv lansert flere høyttalere der Google Assistent er innebygd, og for et halvt års tid siden testet vi Google Nest Hub, en liten skjerm som styres ved hjelp av Google Assistent.

Nå har Lenovo gått Google i næringen ved å lansere sin egen skjerm med integrert Google Assistent og høyttaler. Det er ingen dum idé. Lenovos løsning er nemlig bedre enn Googles egen. Lenovo Smart Display har en god skjerm på 10,1 tommer. Skjermen er berøringsfølsom, og du kan blant annet dra ned en meny fra overkant av skjermen, der du kan tilpasse de ulike funksjonene. Den innebygde høyttaleren spiller høyt og klart, og den er fin til for eksempel å høre på nettradio på kjøkkenet.

Ellers har Lenovo Smart Display de samme funksjonene som Google Display: Du kan få vist ukens værvarsel på skjermen, og du kan be om å få spilt av en bestemt YouTube-video. Etter litt ventetid klarte jeg også å få skjermen til å vise bilder fra et overvåkingskamera jeg har satt opp, og som er koblet til Google Home – altså Googles løsning for styring av det digitale hjemmet.

Lenovo Smart Display kommer særlig til sin rett på kjøkkenet. Du kan for eksempel be om å få en oppskrift på kjøttkaker, så leser assistenten opp de forskjellige punktene, trinn for trinn, mens du også kan følge med på skjermen. Det er smart fordi hele prosessen styres med stemmen, uten at du behøver å sette fettete fingermerker på skjermen.

Lenovo Smart Display fås i to størrelser, men selv den minste med åtte tommers skjerm er nesten dobbelt så dyr som Google Nest Hub, så man skal virkelig ha behov for den litt større skjermen og bedre høyttaleren hvis det skal være verdt prisen.


+ God skjerm

+ Fin høyttaler

– Temmelig dyr

Konklusjon

En svært god skjerm med integrert høyttaler og Google Assistent, men prisen er også høy.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Produkttype
Smart høyttaler med Google Assistent
Tilkobling
Wi-Fi 5 (802.11ac)