Test av Lenovo Star Wars Jedi Challenges

Lenovo Star Wars Jedi Challenges

Prøv en karriere som Jedi i AR.

av #Diverse #Lenovo
7.7

Jeg var spent da jeg skulle prøve den nye Star Wars Jedi Challenges. Med den kan du nemlig svinge lyssverdet som en ekte Jedi, mens du kjemper mot stormtropper og Sith fra Star Wars-universet. Utvidet virkelighet, eller «augmented reality», der dataanimerte bilder legges over vår analoge virkelighet, er utrolig spennende.

I pakken med Jedi Challenges finner du et Lenovo Mirage AR-hodesett med diverse kabler som du skal koble til mobiltelefonen, som må være ny nok til å støtte pakken, og et lyssverd. Jeg innrømmer gjerne at jeg fniste i begeistring da jeg åpnet det hele.

Det er ganske enkelt å koble opp hodesettet. Du blir guidet gjennom oppsettet av Lenovo-appen på telefonen. I det fleste banene i spillet må du bekjempe stormtropper fra Star Wars-filmene. De skyter på deg med laserstråler, og de må du reflektere med lyssverdet. Det er morsomt den første gangen, men etter en stund blir det litt kjedelig. Hver tredje bane er derimot en duell mot en annen lyssverdkjemper. Her må du vise at du virkelig behersker bruken av lyssverdet.

Selv om spillet viser hvor du skal sette lyssverdet, må du tenke og bevege deg raskt for å beskytte deg mot alle innkommende slag. Noen ganger tok jeg meg i å glemme hvor jeg var. Jeg levde meg fult og helt inn i kampen. Dessverre ble innlevelsen ganske ofte avbrutt av at den delen av lyssverdet som synes på skjermen, kom ut i en 20–30 grader skjev vinkel. Dette måtte jeg rette opp med å trykke på en dertil egnet knapp.

Og her ligger problemet med spillet: Idéen er god, og du føler deg virkelig som en del av spillet når du svinger lyssverdet. Den litt dårlige plasseringen av lyssverdet og den lille skjermen, som gir veldig liten synsvinkel, gjør likevel at spillet aldri når sitt fulle potensial.
 

Du kan kjøpe pakken her.

 

+ God innlevelse med lyssverdkamp

+ Underholdende spill

– Dårlig bevegelse i lyssverdet

– Liten skjerm

Konklusjon

I de øyeblikkene hvor du glemmer de tekniske problemene, er Jedi Challenges en virkelig god opplevelse, men det smale synsfeltet og den dårlige sporingen av lyssverdet legger dessverre en demper på opplevelsen.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Produkttype
AR-hodesett med spill
Tilkobling
Micro USB, USB C & Lightning Cable