Pæren har en lidt aparte form, men lyset er der ikke noget galt med.

LIFX A60

LIFX-pæren er lett å styre og reagerer raskt når man slår lyset på og av – men det bør ryddes opp i appen.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #LIFX
7.8

Den australske produsenten LIFX ble grunnlagt i 2012, utelukkende for å produsere smarte pærer. LIFX kan ikke levere det viltvoksende og varierte utvalg av lyskilder som den store og veletablerte konkurrenten Philips, og den tilhørende appen kan heller ikke brukes til å styre en masse andre dingser for smarte hjem. Det kan man med de man får fra produsenter som har smarte pærer bare som en del av bredt produktsortimentet.

Selv om LIFX har startet så å si fra null, har de likevel klart å utvikle en god lyspære som er i stand til å måle seg med konkurrentene fra store selskaper.

Det er en litt uvanlig form på selve pæren, som heter A60, men det har ingen synling innvirkning på lysutbyttet.

Vi hadde imidlertid litt problemer med det innledende oppsettet. Først etter å ha startet på nytt et par ganger, klarte vi å opprette kontakt mellom appen og pæren. Til gjengjeld slipper du å måtte koble en hub til ruteren. LIFX-pæren fungerer fint uten og skal bare skrus fast i en passende lampeholder, så er er den klar til å kobles sammen med appen.

LIFX-appen er enkel i bruk, men litt uoversiktlig. Øverst finner du lampene du har installert, og i raden under kan du velge å slå lyset på eller av i et helt rom om gangen. I tillegg forvirrer appen med veiledninger om hvordan man kobler til blant annet Google Assistent, vel å merke etter at vi allerede har koblet til Google Assistent.

Nederst finner du en rekke tilbud om å kjøpe flere pærer. Appen sender også varslinger med tilbud på nye pærer. Det kunne godt vært plassert i en undermeny eller vært helt utelatt. Selve betjeningen av lyset fungerer glimrende. Lyset tennes øyeblikkelig når du trykker på lampenikonet i appen.


+ Pæren reagerer raskt

+ Krever ikke hub

– Litt rotete app

– Mindre problemer med oppsettet

Konklusjon

LIFX-pæren er lett å styre og reagerer raskt når man slår lyset på og av – men det bør ryddes opp i appen.

Spesifikasjoner

Merke
LIFX
Produkttype
Smart pære
Tilkobling
E27-fatning