Lyset kan dempes uten at du behøver å være i nærheten av en lysbryter.

LIFX Mini Day & Dusk, LIFX Downlight med flere

De nye pærene fra LIFX er et enkelt sted å starte hvis du vil prøve smarte lys hjemme.

av #Diverse #LIFX
9.3

Smart-hjem-teknologi der alt fra kaffetrakteren til gardinen kan styres fra en app på telefonen, har fått et gjennombrudd de siste par årene.

Belysningen er beste stedet å begynne hvis man vil gjøre hjemmet høyteknologisk og fjernstyrt. Det er her du får de mest merkbare fordelene ved å koble hjemmet på nettet. Det er også et forholdvis enkelt og billig sted å starte, for alt du trenger å gjøre er å skifte et par lyspærer. Lyspærene fra selskapet LIFX er enda enklere å starte med enn den populære Philips Hue-serie og billigversjonen IKEA Trådløs. For å bruke pærene fra LIFX behøver du nemlig ikke å sette opp og stille inn en sentral hub. De skal bare skrus inn og kobles til telefonen, men de er ikke så lyssterke som tilsvarende pærer fra IKEA.

LIFX har et bredt utvalg av lyspærer og former for belysning. Jeg testet noen forskjellige LED-pærer og en spot. Jeg har også testet pærer fra tre andre produsenter, og LIFX-løsningen er den hittil minst kompliserte.

Det tok bare et par minutter å skru i pæren, laste ned og åpne appen og få forbindelse, slik at jeg kunne styre lyset fra telefonen.

Brukervennligheten sammen med en fornuftig pris gjør LIFX til et godt sted å starte, hvis du vil prøve å kontrollere lyset via nettet.

Enkelt å gruppere pærer

Hvis man går et skritt videre og vil samler flere pærer i én gruppe, så er det faktisk like enkelt som det innledende oppsettet. Betjeningen er intuitiv, og når tre pærer er samlet i en gruppe under navnet «kjøkken», kan de styres som én enkelt pære.
  Pærene kan også tidsinnstilles, slik at de kan endre lys i løpet av dagen og for eksempel blir mer rødlige mot kvelden.

Du kan velge mellom fargede og hvite pærer som kan endre fargetemperatur. De hvite er litt billigere, og kjøper du flere på én gang, blir det enda billigere.

Systemet fra LIFX virker også med digitale assistenter fra for eksempel Apple, Google og Amazon, slik at utviklingen vil ikke løpe fra dem med det første. Jeg koblet LIFX sammen med Amazons Alexa, som styres ved hjelp av stemmekommandoer, og kunne uten problemer endre lyset som jeg ville. Mer, mindre, lysstyrke og nyanser – alt gikk like lett. Man venner seg ganske fort til å sitte i sofaen og be om at lyset skal dempes uten å være i nærheten av en bryter.

Finn laveste pris:

www.prisjakt.no

+ Lett å komme i gang
+ Krever ikke noe ekstrautstyr

– Ikke så lyssterke som pærene fra IKEA

Konklusjon

En utrolig enkel måte å få smarte lys på hjemme. Lyspærene krever ikke at ekstrautstyr kobles til ruteren.

Spesifikasjoner

Merke
LIFX
Produkttype
Fjernstyrt lys