Luxaflex Powerview-gardiner har innebygd motor som styres fra en fjernkontroll eller en app.

Luxaflex PowerView

Med Luxaflex PowerView får gardinene motorer og kan styres fra en fjernkontroll eller en app på smarttelefonen.

av #Diverse #Luxaflex
9.0

Det kommer stadig flere produkter i kategorien Smart Home – altså enheter som på et eller annet vis gjør hjemmet mer «intelligent». En rekke av disse er imidlertid temmelig unødvendige – for ikke å si direkte dustete. Det kan man definitivt ikke si om Luxaflex Powerview, som er fjernstyrte gardiner. Det virker kanskje unødvendig, men man blir så fort vant til de motoriserte gardinene at det snart virker håpløst gammeldags å klare seg uten

Gardinene er danskproduserte, og Luxaflex stilte en PowerView-gardin og en PowerView-startpakke til rådighet slik at vi kunne teste systemet. PowerView fungerer med mange av gardinene fra selskapet, og vi testet det på en rullegardin der selve motoren og den trådløse radiosenderen er integrert i gardinstangen. Utseendemessig er det eneste som skiller dem fra en vanlig gardin, en liten ledning som stikker ut..

Monteringen skjer nøyaktig som med en hvilken som helst tradisjonell rullegardin. Det tok mindre enn en halvtime å feste de to beslagene øverst på vinduskarmen og henge opp rullegardinen. Deretter skal den nevnte ledningen kobles til en batteriholder med tolv vanlige AA-batterier, som til sammen leverer 18 volt. Røret festet vi på innsiden av karmen, og det var enkelt å koble sammen de to enhetene. Det er også mulig å kjøpe en strømforsyning til stikkontakten, hvis du vil slippe å bytte batterier hver 9.–12. måned.

Når gardinen er på plass, må den innebygde radiosenderen pares med den medfølgende fjernkontrollen – og her fikk vi problemer. Man må nemlig gjennom en ganske omstendelig prosedyre som må startes forfra hver gang gardinen eller mottakeren ikke registrerer noe signal. Først må man holde en knapp på fjernkontrollen inne i seks sekunder, og deretter trykke på en knapp på siden av gardinen. Dermed finner enhetene hverandre, og det er i seg selv ganske enkelt. Når man deretter skal programmere hvor langt gardinen skal beveges henholdsvis opp og ned, går det imidlertid galt, og man må begynne forfra. Her er det helt klart rom for forbedring.

Heldigvis går det greiere å installere PowerView-huben, som kan styre gardinen via ruteren og en app på telefonen. Når huben er installert og lagt til i appen, er du klar til å rulle gardinen opp og ned, rett fra telefonen. Hvis du oppretter en gratis PowerView-konto fra appen, kan du til og med styre gardinen via internett når du ikke er hjemme. Fra den brukervennlige appen kan du nå opprette scener der gardinen oppfører seg på forskjellige måter.

I appen kan du lagre forskjellige scenarier som kan styre en eller flere gardiner. Scenariene kan kjøres automatisk på faste tidspunkter.
I appen kan du lagre forskjellige scenarier som kan styre en eller flere gardiner. Scenariene kan kjøres automatisk på faste tidspunkter.

 

I appen kan du lagre forskjellige scenarier som kan styre en eller flere gardiner. Scenariene kan kjøres automatisk på faste tidspunkter.

Du kan for eksempel lagre en handling der gardinen er helt oppe og helt nede, og bruke disse scenariene til å styre gardinen automatisk, slik at den går opp om morgenen og ned om kvelden, uten at du behøver å løfte en finger. Enda smartere blir det hvis du eksperimenterer med de mer avanserte funksjonene i appen, der du for eksempel kan få gardinene til å bevege seg etter solen i løpet av dagen, slik at de alltid slipper inn lik lysmengde. PowerView kan kobles sammen med andre smarte løsninger og for eksempel styres av IFTTT-tjenesten, som inneholder tusenvis av fastsatte handlinger. Selv stilte jeg gardinen til å gå opp og ned automatisk hver dag, da jeg var på ferie i to uker, slik at en potensiell innbruddstyv ville tro at noen var hjemme.

Luxaflex PowerView har fungert absolutt stabilt og uten avbrudd under testperioden, og det er ikke på noen måte en selvfølge når det gjelder smarte hjem. Det eneste som trekker litt ned er den kranglete paringen med fjernkontrollen og det faktum at man ikke bare kan kjøpe gardinene som et ferdig produkt i nærmeste interiørforretning. Gardinene må bestilles etter mål, og det bidrar også til å gjøre dem dyrere enn vanlige rullegardiner.

Selskapet har imidlertid en god norsk nettside (luxaflex.no) der du finner både forretninger og priser for de forskjellige systemene. I tillegg til rullegardiner har de også liftgardiner, plisségardiner og flere andre typer.

Konklusjon

PowerView er et stabilt, fascinerende og velfungerende produkt som løfter hjemmet ditt , og gardinene, inn i fremtiden. Nå behøver du ikke å løfte en finger for å trekke gardinene for eller fra – og det virker hver gang!

Spesifikasjoner

Merke
Luxaflex
Produkttype
Gardiner
Tilkobling
LAN
Annet
Startsettet inneholder fjernkontroll og en hub til ruteren