Test av Mailbird Lite

Mailbird Lite

Mailbird er en kommunikasjonssentral

av #Diverse #Mailbird
8.0

Denne testen er et utdrag fra en stor test av epostprogrammer i Komputer for alle nummer 2/2018

Mailbird Lite er lett å sette opp, og særlig hvis du har epostkonto hos en av de store leverandørene som Microsoft (Outlook) eller Google (Gmail). Mailbird importerer selv mapper og meldinger på et blunk.

Et av de mest originale og vellykkede verktøyene i Mailbird er integreringen med eksterne programmer. Du kan for eksempel koble til Facebook-kontoen og importere profilbilder av kontaktene dine – eller du kan koble til Google Kalender.

Bruker du Evernote, Dropbox eller Google Docs, får du raskt tilgang til disse i Mailbird, uten at du behøver å lukke programmet. På den måten kan man si at Mailbird er en kommunikasjonssentral som gir full oversikt over det meste.

Designen med de tre kolonnene minner om brukerflaten i andre epostprogrammer: Menyen vises i en smal kolonne, et felt i midten viser meldingene, og et større vindu har en forhåndsvisning av den valgte meldingen. Gjenkjenneligheten er en god ting, ikke minst hvis du er vant med Windows Mail fra tidligere.

Etter å ha brukt Mailbird i lengre tid er jeg overrasket over hvor lett det er å navigere mellom de forskjellige meldingene. Det er få irritasjonsmomenter. Det kan også skyldes at jeg er en flittig bruker av søkefunksjonen i epostprogrammene, og i Mailbird er den lynrask. Det setter vi pris på.

Innstillingene byr på svært mange nyttige funksjoner. I tillegg til å endre utseendet fra kjedelig Windows-blått til en frisk og spraglete rødfarge, kan du også endre autosignatur og skrifttype. Du kan også redigere mappene hvis du vil ha en brukerflate med flere eller færre undermapper. Det er selvforklarende enkelt.

En annen smart funksjon går ut på at du kan endre zoomnivået. Det gjør livet lettere, spesielt for svaksynte.

Siden Mailbird Lite er gratis, får du en og annen annonse som oppfordrer deg til å oppgradere til Mailbird Pro. Det er litt irriterende, men ikke veldig.

Det største minuset ved programmet er at du bare kan tilknytte én epostkonto i gratisversjonen. Det kan du løse hvis du kjøper Pro-versjonen til 476 kroner (49 euro).

+ Kommunikasjon med andre tjenester
+ Enkel import fra andre epostprogram
– Av og til irriterende annonser
– Understøtter bare en epostadresse

Konklusjon

Mailbird Lite er en kommunikasjonssentral som gir full oversikt over det meste. Et minus er at du bare kan ha én epostkonto i gratisversjonen.

Spesifikasjoner

Merke
Mailbird