Test av Windows Mail

Windows Mail

Windows Mail er (litt for) brukervennlig og (litt for) enkelt.

av #Diverse #Microsoft
7.0

Denne testen er en del av en stor test av epostprogrammer i Komputer for alle nummer 2/2018

Har du Windows 10, har du sikkert også stiftet bekjentskap med Windows Mail – epostprogrammet bak det hvite konvoluttikonet i operativsystemet. Mange bruker det fordi det er en del av Windows 10, men spørsmålet er om det er like innholdsrikt og brukervennlig som andre epostprogrammer. Det korte svaret er tja.

Windows Mail skal ha ros for brukervennligheten den første gangen man åpner programmet. Det er lett å legge til epostkontoer via en lettfattelig veiviser, og du kan legge til så mange kontoer du vil.

Startskjermen består av tre vinduer med menyen lengst til venstre. I motsetning til andre epostprogrammer virker startskjermen litt spartansk, men det har sin forklaring.

Windows Mail er nemlig blottet for funksjoner som kjennetegner og (vil noen mene) gjør andre epostprogrammer til gode verktøy. Du har ikke mulighet til å kategorisere meldinger slik at det er lett å finne frem, og vil du sortere, blir du nødt til å lage mapper med navn som ”jobb” og ”privat”. Det finnes bedre løsninger.

I tillegg er det irriterende, i hvert fall etter å ha prøvd andre epostprogrammer, at man ikke får lov til å åpne hver enkelt melding i et separat vindu eller i en fane, men i stedet er nødt til å lese eposten i innholdsvinduet til høyre.

Innstillingen for autosignatur er et godt eksempel på at Windows Mail ikke byr på de de store tilpasningsmulighetene. Her kan du ikke legge til verken bilder eller koblinger, og du kan ikke bestemme når signaturen skal inkluderes i meldingen.

Et spørsmål som presser seg på er hvorfor Mail ikke er koblet til Microsofts OneDrive. Det ville vært naturlig med et økosystem der det var lett å laste ned, lagre og videresende filer direkte fra OneDrive.

Det finnes ingen innebygd kalenderfunksjon i Windows Mail. Velger man Windows Kalender, åpnes den som et separat program. Det gir naturligvis mening – men vi hadde helst sett at kalenderen var innebygd i Mail-vinduet. Derimot er det smart at det er lett å legge inn en oppføring i kalenderen hvis du får en epost der programmet gjenkjenner en dato.

+ Enkelt oppsett
+ Mulighet for flere epostkontoer
– Ikke muligt med kategorier
– Generelt få funksjoner

Konklusjon

Windows Mail er brukervennlig og enkelt fordi det er en del av Windows, men det finnes bedre epostprogrammer som også er gratis.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Produkttype
Epostprogram