Test av Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird

Godt epostprogram med faner

av Christian Slot #Diverse #Mozilla
7.5

Denne testen er et utdrag fra en stor test av epostprogrammer i Komputer for alle nummer 2/2018

Mozilla er mest kjent for nettleseren Firefox, men tilbyr også et kraftig epostprogram som heter Thunderbird, og det kan måle seg med selv de beste betalingsprogrammene.

Thunderbird sorterer de åpne vinduene i faner øverst i programmet i stedet for å vise dem i separate vinduer, og det er smart. Det gir god oversikt når man slipper å klikke seg gjennom forskjellige åpne vinduer og kan nøye seg med et blikk på fanelinjen.

En ting som irriterer, er imidlertid at det ikke vises et lukkekryss når man fører musepekeren over den enkelte fanen, slik at man kan lukke vinduet uten å aktivere det. Man må først klikke på fanen for at lukkekrysset skal vises. Det høres ut som en bagatell, men det er et irritasjonsmoment som bør nevnes når man er vant til å slippe det.

Innboksen er til forveksling lik det man ser i alle andre epostprogrammer med tredeling av vinduene. Hvis du dobbeltklikker på en melding, åpnes den imidlertid som en ny fane helt øverst, mens innholdet vises i samme rute i midten. Det fungerer fint og intuitivt. Derimot presenteres alle meldinger over hverandre – uten mulighet for å vise dem som tråder. Det gjør at en lang epostutveksling lett blir uoversiktlig.

Mozilla Thunderbird støtter eksterne utvidelser som du kan laste ned og installere i programmet. Du kan blant annet laste ned flere temaer, stavekontroller på andre språk enn norsk og humør­ikoner. Dessuten har Thunderbird en integrert kalenderutvidelse, slik at du kan synkronisere for eksempel en Google-kalender.

Det er imidlertid en ulempe at det krever hele 15 trinn, ifølge Mozillas egen guide, å integrere Google-
kalenderen i Thunderbird. Det er lov å lure på hvorfor det er så omstendelig, når noen av konkurrentene løser oppgaven med et par trinn.

Søkefunksjonen er svært rask, og vi må ned på detaljnivå for å finne noe å sette fingeren på: Det er nemlig litt irriterende at man ikke kan åpne meldingen man har søkt opp direkte fra søkeresultatene. Du må ta til takke med en listevisning som krever to ekst­ra klikk for å åpne meldingen.

+ Brukerflate med mange funksjoner
+ Faner gir oversikt
+ Muligheter for tillgg
– Ingen lukkekryss
– Vansklig å legge til kalender

Konklusjon

Et godt og oversiktlig epostprogram som er spesielt fint for deg som liker å jobbe i faner.

Spesifikasjoner

Merke
Mozilla
Produkttype
Epostprogram