De to kontrollerne festes på hver side av skjermen.

Nintendo Switch

En opplagt konfirmasjonsgave

av Mikkel Jacobsen #Diverse #Nintendo
8.9

I flere tiår har Nintendo solgt både håndholdte spillmaskiner og hjemmekonsoller. Nå har de utviklet en konsoll som fungerer både hjemme og på farten. Det er i praksis en Gameboy som er slått sammen med en Wii, og resultatet er en maskin som bør gå fremtiden lyst i møte.

Med Switch følger en ladestasjon som også har HDMI-utgang. Når du vil spille hjemme i stuen, plasseres maskinen i stasjonen, og i samme øye­blikk blir spillet vist på tv-skjermen. Når du skal ut av huset, er det bare å løfte maskinen fra stasjonen, og du kan fortsette å spille der du slapp.

Når Switch ikke står i ladestasjonen, har den ikke strøm til mer enn to–fem timers drift, avhengig av hvor grafisk krevende spill man spiller og lysstyrken på skjermen. Det er ikke all verden, men tilstrekkelig til hverdagsbruk når man tar bussen til jobb og lignende. På lengre turer bør man naturligvis ta med seg ladekabelen eller investere i en nødlader med stor batterikapasitet.

Den funksjonen vi liker aller best ved Switch er muligheten til å løsne de to kontrollergrepene fra skjermen og gi det ene til en motspiller. Skjermen har en fot som sørger for at man raskt er i gang med å spille mot hverandre, uansett hvor man befinner seg. Det vekker minner om konsoller fra 80- og 90-tallet.

Foreløpig finnes det ikke voldsomt mange spill for Switch, men de som har kommet, er svært gode. Særlig The Legend of Zelda: Breath of the Wild er et mesterverk som kan underholde folk i alle aldre. Fremtiden ser lys ut for Switch hvis Nintendo kan leve opp til den standarden i flere av de kommende titlene.
Find laveste pris her:

www.prisjakt.no

+To konsoller i én
+Få, men gode spill
+Hyggelig for flere spillere
– Batteriet kunne vært bedre


De beste spillene i skrivende stund:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Snipperclips
Shovelknight – Treasure Trove
Puyo Puyo Tetris (i salg 28. april)
Snake Pass
Mario Kart 8 Deluxe (i salg 28. april)

Conclusion

Nintendo Switch er er en god idé som er godt gjennomført, og allerede finnes det flere gode spill. Større batterikapasitet hadde vært prikken over i-en.

Spesifikasjoner

Merke
Nintendo