Du kan købe forskellige startsæt til Philips Hue. Dette sæt med tre farve- pærer og en bridge koster cirka 800 kroner.

Philips Hue Ambiance A60

Philips Hue er den beste og mest allsidige løsningen for deg som vil ha full kontroll over lyssettingen.

av #Diverse #Philips
9.3

Hvis du vil ha smart belysning i hele huset (og hagen), er det svært sannsynlig at Philips Hue har de pærene og lampene du trenger. Utvalget av produkter er enormt. Derimot stiller det seg litt annerledes hvis du bare vil ha en enkelt pære. Skal du bruke Philips Hue, er du nemlig uansett nødt til å kjøpe en bridge eller en fjernkontroll for å komme i gang. Bridgen koster cirka 450 kroner, men det finnes flere startsett der du kan kjøpe bridgen sammen med 2–3 pærer og få litt rabatt.

Bridgen kobles til den eksisterende ruteren med en nettverkskabel. Dermed oppretter den et selvstendig nettverk til Philips Hue-pærene. Vi hadde litt problemer med det innledende oppsettet av bridgen, som nektet å starte en obligatorisk oppdatering. Først da vi byttet ut Android-telefonen vi brukte til oppsettet, med en iPad, fikk vi det til å virke. Da oppsettet var unnagjort, fungerte alt uten problemer på begge plattformene.

Appen er gjennomarbeidet og lett å finne ut av. De enkelte lyskildene vises i en liste der du kan slå dem på og av og justere lysstyrken. Pæren reagerer øyeblikkelig på alle endringer i appen. Det er vanskelig å komme på en funksjon vi savner i Philips Hue: I tillegg til de vanligste funksjonene for å for eksempel tidsinnstille lyset, får du også mulighet for å koble sammen lampene slik at lyset følger fargene på skjermen. Du kan gjøre det samme på datamaskinen ved å laste ned et gratisprogram til Windows 10.

Hue er åpen for eksterne utviklere, og dermed finnes det mange apper til systemet i tillegg til Philips Hue-appen. Du kan blant annet syn­kronisere Hue-pærene med lyset i tastaturer og mus fra utstyrsprodusenten Razer.


+ Tallrike belysningsmuligheter

+ God app

– Litt problemer med oppsettet

Konklusjon

Philips Hue er den beste og mest allsidige løsningen for deg som vil ha full kontroll over lyssettingen.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Produkttype
Smart pære
Tilkobling
E27-fatning