Philips Hue Lily Utendørsbelysning, 3-pakning

Philips Hue Lily er smarte lamper for utendørsbruk som kan tennes, slukkes og styres fra mobiltelefonen.

av Niklas Ernst #Diverse #Philips
8.5

Slå lyset av og på, og endre lysstyrken og fargene i utebelysningen på terrassen. Alt skjer fra mobilen og uten å flytte seg fra sofaen. Det høres ut som et fremtidsdrøm, men er faktisk mulig allerede i dag.

Vi har sett nærmere på den nye serien av utendørsbelysning fra Philips, nærmere bestemt Lily-lampen.

Selve installeringen er fullstendig smertefri. Fra du åpner pakken, får satt sammen lamper og ledninger og installert appen på telefonen, bør det ikke gå mer enn et kvarter. Det er heller ikke nødvendig å lese bruksanvisningen. Oppsettet er stort sett selvforklarende.

Det gode førsteinntrykket fortsetter i appen fra Philips. Den er enkel og intuitiv å finne ut av. På startskjermen får du oversikt over alle rommene som er koblet til, om lampene er slått på eller ikke, og du kan øke eller dempe lysstyrken.

Hvis du har pærer med fargefunksjon, som i Lily-lampen, kan du også justere fargene for hver pære i alle regnbuens farger. Du kan også velge en rekke forhåndsinnstilte fargeprofiler, som solnedgang eller leselys, og du kan lagre lysprofilene akkurat som du vil ha dem.

Appen gir full oversikt over alle rommene. Du kan justere lyset i hver lampe for seg, og du kan la dem slå seg av og på til tidspunkter du velger selv.

Fra appen kan du også velge å tenne lampene på forskjellige tidspunkter, eller når du kommer hjem. Det er smart ikke minst når du er på ferie, da huset og hagen vil se ut som om det er noen hjemme, selv om huset står tomt. Lampene er vanntette og har en oppgitt levetid på 25 000 timer. Det tilsvarer ganske mange år, selvfølgelig avhengig av hvor mye du bruker dem.

De tre lampene er utført i matt svart aluminium og virker robuste. Sett med skandinavisk-minimalistiske øyne har de et diskré og fint utseende som ikke stikker seg ut, men som tåler å bli sett. I foten til hver lampe er det festehull som gjør dem lette å montere på vegger og treverk, eller man kan bruke jordspyd hvis man foretrekker det. Du kan også kjøpe flere lamper og koble dem sammen med de tre som ligger i pakken — strømadapteren kan trekke opptil fem lamper.

For å få systemet til å fungere må du ha en Philips Hue Bridge koblet til ruteren, og den må være plassert maksimalt ti meter fra den nærmeste utelampen. Det er greit å vite før du investerer i settet. Bridge-enheten koster cirka 500 kroner, og vil du ha flere lamper, koster de rundt 800 kroner stykket.

Samlet sett er altså Lily-lampen et positivt og enkelt bekjentskap, men det blir ikke billig hvis du har en stor hage og skal ha mange lamper.

 

Laveste pris finner du her:
www.prisjakt.no

 

+ Rask og enkel installering
+ God og rask app

– En litt dyr løsning

Conclusion

Philips Hue Lily et godt valg hvis du vil ha enkel og brukervennlig hagebelysning — men det koster, og særlig hvis du skal ha flere lamper til en stor hage.

Spesifikasjoner

Merke
Philips
Produkttype
LED-lampe
Mål
H: 19,4 cm. Ø: 7 cm. H: 47,2 cm inkl. spyd
Vekt
0,430 kg
Tilkobling
Lavvolt 24V