Dine billeder til venstre, den aktuelle kalenderside i i midten og resten af kalendersiderne til højre. Det er meget overskueligt.

Pixum A3-fotokalender på fotopapir

Det er lett å få kalenderen til å se ut nøyaktig som du vil ha den. Derfor er det synd at programmet ikke er på norsk.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Pixum
9.2

Denne testen er hentet fra vår store test av fotokalendere i Komputer for alle nummer 18, 2019:

Det tyske selskapet Pixum har lang erfaring med å lage kalendere, kaffe­kopper og de fleste andre ting man kan tenkes å ville trykke bilder på. Det ser man tydelig når man bruker Pixum til å sy sammen en kalender: Du kan velge om du vil la Pixum fordele bildene automatisk på kalendersidene, eller om du vil bestemme selv hvordan kalenderen skal se ut. Det siste kan anbefales. Det er nemlig befriende enkelt å redigere kalend­eren etter eget hode, slik at den blir nøyaktig som du vil ha den.

Du kan lage kalenderen direkte på hjemmesiden til Pixum, eller du kan laste ned et bestillingsprogram for Windows – riktignok bare på engelsk. Du får litt bedre og flere redigeringsmuligheter hvis du velger å bruke programmet, og al­t går litt raskere. Pro­gram­met og nettløsningen er omtrent like brukervennlige, så hvis du gjerne vil slippe å installere et eget program, er nettversjonen mer enn god nok til å designe og bestille kalenderen. Kalendermalene til Pixum er godt strukturert, og det går raskt å legge inn bilder på kalendersidene. Du ser bildene på venstre side av skjermen og kan dra dem over på den aktuelle kalendersiden. På samme side som bildene kan du også velge mellom bakgrunner og flere layout-løsninger, slik at du for eksempel kan sette inn flere bilder på samme side. På høyre side kan du navigere mellom de tolv kalendersidene og forsiden. Hvis du ombestemmer deg og vil flytte noen bilder fra én måned til en annen, kan du ganske enkelt dra og slippe dem mellom sidene. Da flyttes både bilder og layout til ønsket måned.

Foretrekker du å bruke nettbrettet til å redigere kalenderen, har Pixum også en glimrende app som kan brukes til å designe kalenderen og mange andre fotoprodukter.


+ Mange muligheter

+ Brukervennlig

+ Flott resultat

– Program på engelsk

Konklusjon

Det er lett å få kalenderen til å se ut nøyaktig som du vil ha den. Derfor er det synd at programmet ikke er på norsk.

Spesifikasjoner

Merke
Pixum
Produkttype
A3-fotokalender på fotopapir
Mål
A3