I startpakken fra Ring får du selve baseenheden, et tastatur til entreen, en bevægelsessensor, en sensor til dør eller vindue og en repeater til ZWave-netværket. Du kan tilkøbe ekstra sensorer.

Ring Alarm Starter Pack, Gen. 2

Ring Alarm Starter Pack er en komplett pakke med alt du trenger til alarm i hjemmet.

av Henning Rasmussen #Diverse #Ring
8.1

Alarmsystemet Ring Alarm Starter Pack er ganske lett å komme i gang med, og det gir deg ekstra trygghet i hjemmet. Tryggheten er imidlertid litt mindre hvis du ikke betaler for et løpende abonnement.

Det Amazon-eide selskapet Ring er mest kjent for sine dørklokker med innebygd kamera, som vi også har testet. Selskapet produserer også alarmer, og her har vi satt fingrene i startsettet med fem enheter: en baseenhet som kobles til nettverket ditt og har plass til en sirene, et tastatur til entreen som du kan bruke til å slå av alarmen, en bevegelsessensor, en døreller vindussensor og en forsterker til ZWave-nettverket, som alle enhetene kommuniserer gjennom.

Alt dette settes opp og styres via Rings mobiltelefonapp, som også brukes til selskapets øvrige produkter. Det var enkelt å installere alle enhetene takket være den grundige forklaringen i appen. I pakken får du de mest grunnleggende enhetene du trenger for å komme i gang, men alarmsettet kan godt utvides med flere sensorer til f.eks. vinduer og dører. Vi monterte dørsensoren på hjemmets mest sårbare plassering, døren i vinterhagen, og bevegelsessensoren satte vi i stua. Når døren åpnes og lukkes, hører du en lyd fra baseenheten, og du kan ikke aktivere alarmen uten først å lukke dører og vinduer som har sensorer. Det fungerer kjempefint.

Ideen med å kjøpe en alarm, som denne du selv setter opp, er at du slipper dyre abonnementer hos f.eks. Verisure eller G4S. Til gjengjeld kommer det ikke ut en vekter når alarmen går. I stedet lyder en sirene fra baseenheten, og du får beskjed på telefonen slik at du selv kan varsle politiet.

Rings alarm har et innebygd mobilmodem slik at du fortsatt kan styre alarmen hvis hjemmets internettforbindelse brytes. Samtidig ringer du opp et antall nødkontakter som du selv har angitt, og baseenhetens innebygde batteri sørger for at sirenen og internettforbindelsen ikke slås av selv om strømmen blir borte i opptil 24 timer. Disse utvidede funksjonene kan imidlertid bare aktiveres hvis du har abonnementet Ring Protect Plus, som koster 100 euro per år – ca. 1000 kroner.

På tastaturet sitter det dessuten tre nødknapper som du kan aktivere hvis det for eksempel brenner, du trenger legehjelp eller det står en raner ved døra. Da aktiveres alarmen umiddelbart, og nødkontaktene dine ringes opp.

 


+ Innebygd tilgang til mobilnettverk

+ Nødanrop og ekstern deaktivering er tilgjengelig

– Krever abonnement

Conclusion

Ring Alarm Starter Pack er en komplett pakke med alt du trenger til alarm i hjemmet.

Spesifikasjoner

Merke
Ring
Produkttype
Alarmsystem
Tilkobling
LAN, WiFi, Zwave, backup via mobilt nettverk (krever Ring Protect Plus-abonnement)
Annet
Pakken inneholder: Baseenhet, tastatur, dør-/vindu-sensor, bevegelsessensor, Zwave-repeater