Der følger to forplader med, en sølvfarvet og denne mørkegrå.

Ring Video Doorbell 3

Dørklokke med video og samtale via trådløst nett.

av Henrik Ræder Clausen #Diverse #Ring
9.5

I et moderne hjem skal selvfølgelig også dørklokken være koblet til nettet, og denne Wi-Fi-klokken fra Ring er både solid og praktisk. Du kan svare når noen ringer på hjemme, uansett hvor du befinner deg, og bruke telefonen til å snakke med den som ringer på. Systemet har rikelig med muligheter. Den eneste ulempen er egentlig at appen ikke er på norsk.

Appen sørger for oppsett og tilkobling til det trådløse nettet. Det hele består av ganske mange trinn, men alle er godt forklart, og man kommer i mål uten problemer. Deretter fungerer appen som dørtelefon: Så fort noen ringer på, blir man varslet og får øyeblikkelig videoforbindelse. Dermed kan man ta telefonen og snakke med vedkommende – eller la være.

En sentral funksjon er at man kan se hvem som ringer på og hva som ellers måtte foregå foran inngangsdøren. Videokameraet er i Full HD (1920 x 1080 piksler) og er ekstremt vidvinklet. Det gir en viss fish-eye-effekt som ikke er særlig smigrende for den besøkende, men effektivt er det. Bildene har naturlige farger og god detaljgjengivelse. Kameraet har også infrarød nattfunksjon som fungerer uten synlig belysning.

Hele Ring-systemet er basert på trådløst nettverk og en app som tar seg av alle funksjoner. Dermed har man alltid dørtelefonen med seg, også når man er ute av huset. I tillegg er det mulig å kjøpe en klokke som gir lyd i hele huset, innendørskamera og annet tilbehør. Dermed kan man få et komplett videosystem som dekker hele boligen. Billig er det ikke, men det gir mange muligheter.

For å gjøre monteringen enklest mulig følger det med et godt utvalg av skruer, beslag og miniverktøy, inkludert et vater, to frontdeksler og til og med et passende murbor. Beslagene gjør det mulig å vinkle kameraet, og en sikringsskrue gjør at ikke uvedkommende kan fjerne batteriet uten videre. Skal dørklokken monteres på en mur, må du selvfølgelig ha en egnet drill. Bortsett fra det er alt inkludert.

Batteriet tar opp mesteparten av plassen i dørklokken og holder i 6–12 måneder. Deretter må det tas ut og lades noen timer via USB. Alternativt kan dørklokken kobles til en strømforsyning eller til og med et solcellepanel, og da slipper man hele problemet. Den tilhørende appen varsler når batteriet er i ferd med å tappes.


+ Gjennomtenkt konstruksjon
+ God lyd og video
+ Rikelig med tilbehør
– Ikke på norsk

Konklusjon

Ring-klokken er gedigent utført med gode løsninger på mange praktiske detaljer. Anbefales!

Spesifikasjoner

Merke
Ring
Produkttype
Dørklokke med video
Mål
6.2 x 2.8 x 12.8 cm
Vekt
328 gram
Tilkobling
Wi-Fi, strømforsyning
Annet
Fuld HD (1920 x 1080 piksler)