Sandberg Solar Charger er overbevisende velkonstruert.

Sandberg Solar Charger 13W

Mykt solpanel for lading av USB-utstyr når man er på tur.

av #Diverse #Sandberg
8.2

Tanken bak dette solpanelet er bedårende enkel: Med to solpaneler og to USB-utganger kan du lade telefoner, batteripakker og annet utstyr på ren solenergi. Med en oppgitt ytelse på hele 2 ampere burde det til og med gå ganske raskt.

Produktet har fin fysisk kvalitet og består av to plater som slås sammen mot hverandre når de ikke er i bruk. Platene er fleksible, slik at de tåler å bli festet på ujevnt underlag, for eksempel på en ryggsekk. Det har fire kraftige løkker, slik at panelet kan monteres med de medfølgende karabinkrokene. De to USB-tilkoblingene sitter på baksiden av det ene panelet. Det er også praktisk at det finnes en lomme der man kan legge det man lader, for eksempel en mobiltelefon.

Dessverre er ytelsen skuffende. I nordisk vårsol fra skyfri himmel kommer vi aldri i nærheten av de oppgitte 13 watt / 2 ampere. På en hel dag i solen klarte panelet å skrape sammen 5000 mAh til nødladeren vår. Det er nok til å lade en telefon, men litt lite til et nettbrett. At vi ikke blir dypt skuffet over dette, skyldes at vi har tilsvarende erfaringer med andre solpaneler.


+ Robust og fleksibelt
+ Lomme til utstyr
– Lavere ytelse enn oppgitt

Konklusjon

Sandbergs solpanel er svært robust og fungerer som det skal – hvis vi ser bort fra ytelsen.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Produkttype
Solcellelader
Mål
29,0 x 32,6 x 1,2 cm
Vekt
376 g
Tilkobling
2 x USB
Annet
Utstyrslomme