Docking-stationen løfter pc'en lidt over bordpladen.

Sandberg USB-C 10-in-1 Docking Station

Dokkingstasjonen fra Sandberg har mange tilkoblinger til en bærbar pc, men fungerer best hvis nevnte pc har USB-C-kontakten på venstre side.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Sandberg
7.1

En dokkingstasjon gir den bærbare maskinen mange av de samme tilkoblingsmulighetene som i en stasjonær pc, og Sandbergs USB-C 10-in-1 Docking Station er blant de bedre.

Tilkobling til pc tar bare et par sekunder. Du kobler USB-C-kabelen til maskinen, så er er dokkingstasjonen klar til bruk. Vi koblet mus, tastatur og skjerm til baksiden av dingsen, og alt fungerte med det samme vi koblet dem til testmaskinen.

Dokkingstasjonen har også et par innebygde kortlesere. Vi satte inn et SD-kort og målte overføringshastigheten til cirka en firedel av det maskinens egen kortleser presterte. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men hensikten med dokkingstasjonen er først og fremst å gjøre ting enklere.

USB-kabelen for sammenkobling er fastmontert i den ene enden av dokkingstasjonen. Testmaskinen vi benyttet har bare USB-C-port på motsatt side, så vi måtte legge stasjonen opp-ned for å få det til å fungere. Det ville vært fint hvis det hadde vært mulig å bytte ut kabelen med en som var litt lengre.

Selve enheten er en lav, avlang aluminiumsplate som passer under bakre del av en bærbar pc. På undersiden har den sklisikre gummiføtter, og to gummilister på toppen sørger for at verken dokkingstasjon eller pc flytter seg av flekken mens du jobber.

 


+ God mekanisk kvalitet

+ Mange tilkoblinger

– Lav overføringshastighet

– Fastmontert USB-kabel

Konklusjon

Dokkingstasjonen fra Sandberg har mange tilkoblinger til en bærbar pc, men fungerer best hvis nevnte pc har USB-C-kontakten på venstre side.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Produkttype
Dokkingstasjon
Mål
27,5 cm x 7,3 cm x 2,1 cm
Vekt
224 gram
Tilkobling
HDMI, 3 x USB 3.1, 1 x USB C 3.1, kabelnettverk (Ethernet), VGA, SD-kort, microSD-kort