Laderen leveres med en strømkontakt som må monteres før bruk.

Sandberg USB-C AC Charger PD 90W

Universalstrømforsyning med USB-C-kontakt og automatisk utgangsspenning.

av Henrik Ræder Clausen #Diverse #Sandberg
9.1

USB-C er det nyeste tilskuddet i en lang rekke av forskjellige USB-standarder avløseren til mange av de gamle USB-versjonene. I dag finnes kontakten i alt fra mobiltelefoner til bærbare datamaskiner, og det er smart å kunne bruke den samme symmetriske kontakten til alt.

Sandbergs USB-C-lader er en ganske stor kloss som skal settes rett i stikkontakten. Den gir alle gangbare spenninger fra 5 til 20 volt, og dermed kan den lade alle enheter som har USB-C-inngang.

Laderen er særdeles enkel i bruk. Det er egentlig bare å sette den i stikkontakten, så er den klar til bruk. Det er (heldigvis) ikke nødvendig å velge spenning manuelt, ettersom laderen selv finner ut hva den tilkoblede enheten skal ha.

Og laderen er effektiv: Med en effekt på 90 watt kunne vi lade en stor bærbar pc på en drøy time, og lading av telefoner med hurtiglading gikk enda raskere. Laderen er faktisk nesten for kraftig, ettersom mange bærbare maskiner ikke er i stand til å utnytte kapasiteten på 90 watt. Gjelder det din maskin, kan du spare noen kroner på å kjøpe versjonen med 65 watt.

Ellers er vår erfaring med denne enkle laderen uforbeholdent god – den eneste ankepunktet er at det ville vært mer smidig med en kort ledning slik at man slapp å sette den klumpete laderen rett i stikkontakten.


+ Høy kapasitet
+ Mange utgangsspenninger
– Tar stor plass i stikkontakten

Konklusjon

Sandbergs USB-C lader fungerer fint med alle enheter og har stor kapasitet. Derfor er den heller ikke blant de billigste.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Produkttype
Universallader
Mål
7,8 x 7,8 x 3,0 cm
Vekt
350 g
Tilkobling
USB-C
Annet
Spenning 5–20 volt. Effekt 90 watt