Der er ikke så mange funktioner hos Smartphoto, men de er til gengæld nemme at finde rundt i.

Smartphoto A3-fotokalender på fotopapir

Smartphoto er en ganske enkel løsning. Du designer direkte i nettleseren og slipper altså å laste ned og installere et program.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Smartphoto
7.2

Denne testen er hentet fra vår store test av fotokalendere i Komputer for alle nummer 18, 2019:

DBelgiske Smartphoto produserer og sender bilder til store deler av Europa. Den norske nettsiden tilbyr blant annet enkeltbilder, plakater, foto­bøker og kalendere.

Smartphoto har ikke et eget pc-program som du kan bruke til å lage kalenderen. Du er altså henvist til å designe kalenderen på selskapets nettside via nettleseren, men det fungerer glimrende.

Før du begynner med selve kalenderen må du laste opp en bunke med bilder til Smartphoto. Det er fort gjort, men hvis du allerede har bildene liggende et sted på nettet, finnes det faktisk en enda enklere metode: Du kan laste ned bilder direkte fra Facebook, Google Foto, Flickr eller Instagram ved å logge på den ønskede tjenesten via bestillingssystemet til Smartphoto. Da får du se små forhåndsvisninger av bildene nesten umiddelbart, og du kan klikke i vei og velge dem du måtte ønske å ha med i kalenderen. Du velger selv hvilken måned kalenderen skal starte med, og det er en grei løsning. Selv om vi satte den første kalendermåneden til å være januar 2020, insisterte likevel Smartphoto på at forsiden på kalenderen skulle ha alle helligdager for både 2019 og 2020 i et par lange lister. Det er ikke noe man legger merke til når kalenderen henger på veggen, men det er litt mystisk. Hva skal man med fjorårets hellig­dager? Selve designprosessen er oversiktlig, men det er ikke så mange muligheter for redigering og bildebehandling. Det er heller ikke mulig å flytte rundt på kalendersidene hvis du vil overføre bilder og layout til en annen måned.

I de mest vellykkede programmene for kalender­design får du som regel også en markering av de bildene du har lagt inn to ganger. Det får du ikke med Smartphoto.


+ Oversiktlig

+ Kan laste inn bilder fra Facebook

– For få redigeringsmuligheter

Konklusjon

Smartphoto er en ganske enkel løsning. Du designer direkte i nettleseren og slipper altså å laste ned og installere et program.

Spesifikasjoner

Merke
Smartphoto
Produkttype
A3-fotokalender på fotopapir
Mål
A3