Suunto 5 styres ved hjælp af fem store knapper.

Suunto 5

Suunto 5 har mange gode funksjoner, men det kan være vanskelig å finne dem, og skjermen er for lyssvak.

av Morten Skeldal Østergaard #Smartklokker #Suunto
5.2

Treningsklokkene fra finske Suunto er som regel både store og robuste, og den nyeste GPS-klokken er intet unntak: Suunto 5 gjør seg med andre ord best på en velvoksen mannsarm. Urskiven er omgitt av en bred metallramme, og det kan virke litt vel voldsomt på et spinkelt håndledd.

Størrelsen betyr også at det har blitt plass til store og gode knapper til å betjene klokken, og de er lette å trykke på selv med løpehansker. Skjermen er ikke berøringsfølsom, så du er avhengig av å kunne bruke knappene til å styre klokken.

Menysystemet er dessverre ikke særlig selvforklarende, så det tok litt tid før jeg kunne navigere noenlunde sikkert blant de mange funksjonene. Når man først har fått taket på det, er det imidlertid mange nyttige funksjoner å velge mellom. I tillegg til det mest grunnleggende som GPS og skritteller, har klokken også pulsmåler. Den er svært synlig på baksiden med sitt intenst grønne LED-lys. Det ville vært fint hvis klokken selv kunne registrere at den ikke lenger satt på armen, slik at den ikke slo på pulsmålerlyset i tide og utide, for eksempel når man legger klokken på nattbordet. Det skal likevel sies at det er god grunn til å beholde klokken på om natten. Den kan nemlig også registrere søvnmønsteret.

Den integrerte skrittelleren holder ikke bare øye med hvor mange skritt du går i løpet av en dag, men kan også vise et lite søylediagram over aktiviteten den siste uken.

Registreringen av gå- og løpeturer kan ikke bare vises på en pc når du kommer hjem. Du kan faktisk også se den på klokkeskjermen, og dermed er det slutt på å gå eller løpe seg bort i skog og mark. Klokkens største problem er bare at det ofte er svært vanskelig å se hva som skjer på skjermen. Til det er den ikke tilstrekkelig lyssterk. Bakgrunnsbelysningen er for svak, men det er først og fremst et problem i mørket. Dessverre er skjermen vanskelig å lese også i dagslys, og det er virkelig synd. Suunto 5 har nemlig svært lang batteritid og holder det gående i flere uker. Det gjør også klokken egnet som vanlig armbåndsur, men det hjelper jo lite hvis man har problemer med å se hva klokken er.


+ Super batteritid

+ Mange funksjoner

– Lyssvak

– Ikke altfor brukervennlig

Konklusjon

Suunto 5 har mange gode funksjoner, men det kan være vanskelig å finne dem, og skjermen er for lyssvak.

Spesifikasjoner

Merke
Suunto
Vekt
gram