Den lille Tile-brikken kan festes på en nøkkelring, en veske eller annet du er redd for å miste.

Tile Mate

Tile Mate er en brikke som kan festes på en nøkkelring, vesker og lignende for å finne dem.

av #Diverse #Tile
9.2

Tile Mate er en liten brikke som har én oppgave, nemlig å finne ting som har blitt borte. Brikken har en stor knapp på forsiden, et hull til montering og et batterilokk på baksiden. Tile kobles først til en app på telefonen via Bluetooth. Deretter festes den på en nøkkelring, en koffert, en sykkel eller annet som har lett for å forsvinne.

Deretter kan du spore tingene fra telefonen. Hvis nøkkelknippet har falt ned mellom sofaputene, er det bare å trykke på en knapp i appen, så gir Tile lyd fra seg til du finner den og trykker på den store knappen.

Det fungerer fint i praksis – og det virker begge veier: Finner du ikke telefonen, kan du bruke knappen på Tile til å finne den. Oppgitt rekkevidde er 45 meter, men i våre tester var den over 60 meter, og Pro-versjonen av Tile rekker hele 90 metter. Det er imponerende.

Hvis andre Tile-brukere passerer en Tile-brikke du har mistet, sender appen posisjonen deres til Tile-serverne, og du blir varslet om hvor brikken befinner seg. Det fungerer nok bedre der systemet er mer utbredt. Inntil videre skal du ha en god porsjon flaks for å finne brikken på denne måten her i landet, til tross for at Tile er det mest utbredte systemet i sitt slag.

Enkelte funksjoner, som 30-dagers sporing, krever at du har et abonnement til 25 kroner måneden. Det omfatter alle Tile-enheter du har, og nye batterier til dem én gang i året. Det er slett ikke urimelig, men Tile fungerer fint også uten abonnement. Tile Mate selges enkeltvis eller i rabattpakker med fire brikker. Der finnes også en noe mer robust Pro-versjon av Tile. Den har større batteri og rekkevidde, og er også fysisk litt større enn Mate.


+ Enkel i bruk
+ Utskiftbart batteri
– Enkelte funksjoner krever abonnement

Tile selges i flere butikker. Oppdatert liste finner du her.

Konklusjon

En smart og effektiv løsning for å finne ting som lett blir borte, både hjemme og på reise. Anbefales.

Spesifikasjoner

Merke
Tile
Produkttype
Bluetooth tag
Mål
3,5 x 3,5 x 0,6 cm
Vekt
7 g
Tilkobling
Bluetooth